Van, aki még kitart a kukorica mellett: de már nem úgy termeli, mint régen
Az utóbbi évek szélsőséges időjárása és a kiszámíthatatlan piaci mozgások alapjaiban változtatták meg a szántóföldi növénytermesztés feltételeit.
Az utóbbi évek szélsőséges időjárása és a kiszámíthatatlan piaci mozgások alapjaiban változtatták meg a szántóföldi növénytermesztés feltételeit.
Októberben tovább mérséklődtek az élelmiszerárak a világpiacon, elsősorban a bőséges globális kínálat hatására.
Rengeteg jótékony hatása van az egészségre, de sokan csak a látványos színe miatt veszik.
Az Alapvetés podcast műsorában utánajártunk, lehetne-e spórolni, ha rövidebb lenne az élelmiszerlánc.
Az amerikai kukoricatermés hat év után először haladhatja meg a trendvonalat, miközben a határidős árak ötéves mélypontok felé tartanak.
A tavaszi fagyok várhatóan 10-15%-kal csökkentik majd az országos termést, de egyes fajták esetében 50-60%-os lehet a kiesés.
Egy hét alatt 10%-kal mérséklődött a nagybani piaci ár, de még mindig hatszorosa az árszint a tavalyinak.
A tavalyi termés elmaradt a szokásos volumentől, most kezdenek elfogyni a betárolt készletek.
A betárolt tételek minőségi romlása miatt egyszerre került nagy mennyiségű áru a piacra.
Bizony a következő hetekben és hónapokban emelkedésre kell számítani a sertéshús esetében.
De ne legyen korai az öröm!
Szeszélyesen alakulhat a piac.
Idén kiugróan jövedelmező lehet ez a kultúra.
Ez nem a távoli jövő. Az európai sertésszektornak új célpontok után kell néznie.
Árpa, búza, kukorica - még mindig van feljebb?

2025 a szakma szerint „fekete év” lett, hiszen Magyarországon soha nem mértek még ilyen alacsony almatermést, mint most.
Miközben a világpiacon több tejtermék ára meredeken zuhan, Magyarországon valamivel visszafogottabb a mozgás.
A bankokat sokan csak hitel vagy befektetés miatt keresik fel, holott a szektorban felhalmozott tudás ennél lényegesen többre adna lehetőséget.
Dunaharasztiban találkozott Nagy Istán és Cristophe Hansen uniós agrárbiztos.
A szakértők szerint 2010 óta nem volt olyan gyenge időszak a mezőgazdasági gépforgalomban Magyarországon, mint az elmúlt másfél évben.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.