Aggasztó hírek érkeztek: mégis, mi történik a sertéshússal az EU-ban?
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Újabb olasz területen jelent meg a sertéspestis, az érintett Lombardia régió az ország egyik legnagyobb házisertés-állománnyal rendelkező területe.
Korlátozást vezet be az állategészségügyi hatóság az Európában tomboló ASP kitörések miatt.
A sertéságazatot érintő közlemények kerültek fel az Államkincstár honlapjára.
4 milliárdos többlettámogatásra március végén lehet benyújtani a kérelmeket.
Terveiről vallott a Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.
Brutális károkat okoz a sertéspestis jelenléte a termelőknek és az ágazatnak.
2005 és 2019 között nagyot nőtt a sertéshús importja és exportja is.
Gyéríteni kell a vaddisznóállományt Magyarországon.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.