2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A hentespult már a múlté? Így turbózná fel az eladásait a magyar húsos cég

A hentespult már a múlté? Így turbózná fel az eladásait a magyar húsos cég

agrarszektor.hu
A Kurucz Agro Kft. egy családi tulajdonban álló cégcsoport, ami a "termőföldtől az asztalig" filozófiát megvalósítva szolgálja ki a vásárlókat - árulta el Kurucz Ferenc a vállalat ügyvezetője és tulajdonosa. A szakember elmondta, hogy mostanra több mint százféle terméket forgalmaznak, és ezek minőségével elégedettek, a jövőben inkább mennyiségi fejlődést szeretnének elérni. Ezt pedig Kurucz Ferenc szerint az online értékesítés fejlesztésével érhetik el a legbiztosabban.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Kurucz Ferenc két testvérével vezeti a Kurucz Agro Kft.-t, amely az új húsfeldolgozó üzemük 2019-es elkészültéig egy klasszikus állattenyésztő vállalkozás volt. Jelenleg sertéstenyésztéssel, szantóföldi növénytermesztéssel (takarmánynövények) és takarmánykeveréssel foglalkoznak, valamint van egy sertésvágóhídjuk és egy ehhez tartozó feldolgozóüzemük - árulta el Kurucz Ferenc, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év állattenyésztője" kategória egyik jelöltje volt. Ahogy a szakember fogalmazott, a tevékenységük a "termőföldtől az asztalig" terjed, a feldolgozóüzemben pedig A-tól Z-ig mindenféle terméket készítenek. Erre két fő okuk is volt: egyrészt rendelkeznek saját bolttal, ahol a teljes szortimentet szerették volna bemutatni, másrészt pedig maguk vágják le az élő állatokat, amelynek minden részét fel kell használni. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa elmondta, hogy több mint 100 termékük van jelenleg. A top termékeik a vásárlói visszajelzések alapján: a nyelves disznósajt, a prémium kenőmájasok, a borókás szalámi, a magas hústartalmú párizsi, valamint a sonkák és a virslik.

Egyértelműen az online kereskedelem az az irány, amibe el szeretnénk indulni, vagy tovább szeretnénk fejlődni. Egyébként mennyiségi fejlődést már nem szeretnénk elérni, minőségit még igen

- jelentette ki Kurucz Ferenc.

A szakember kiemelte, hogy a növénytermesztésük és a feldolgozóüzemük már magas technológiai szinten van, ezért a jövőben a sertéstelepeket is szeretnék modernizálni. Arra törekednek, hogy minden üzemegységük is profi és modern legyen - jelentette ki Kurucz Ferenc. A Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elismerte, hogy ehhez sok munkát kell koordinálni: hiszen termelik a takarmányokat és az állatokról is minden nap gondoskodni kell. Az üzemben heti 5-6 nap megy a munka, ott egy kicsit jobban lehet ütemezni a dolgokat. De minden a munkafolyamatok összehangolásán múlik.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?