Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

agrarszektor.hu
Közel 9000 hektáron gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállító cége a Mezőfalvai Zrt. Egyik legfontosabb célkitűzésük a fenntartható mezőgazdaság megvalósítása, illetve a folyamatos fejlesztés, hiszen a jövőt a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. A cég igazgatója, Zászlós Tibor úgy vallja, tudás, megfelelő szakmai ismeretanyag, tapasztalat és szakmai alázat nélkül soha nincs eredmény. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója kapta.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Mezőfalvai Zrt. közel 9000 hektáron gazdálkodik, a cég fő tevékenységei közé tartozik a növénytermesztés, emellett az egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállítók Magyarországon. Széles körben folytatnak állattenyésztést is, tejelő és húsmarha-állománnyal is rendelkeznek. 

A cég fő célkitűzése és egyben hitvallása évek óta a fenntarható mezőgazdasági elemek megvalósítása. Mi voltunk, és mi vagyunk a vízmegőrző talajművelés egyik szószólói és végrehajtói, hiszen ebben a hektikus időjárásban, amit az elmúlt években tapasztalunk, ez a legfontosabb dolgok egyike

 - hangsúlyozta Zászlós Tibor. Hozzátette, számtalan iskolával és egyetemmel vannak kapcsolatban, így a diákok és a hallgatók gyakran járnak a céghez tanulni, illetve a legfontosabb ismereteket elsajátítani. A szakember szerint a fenntarthatóság, és a meglévő értékek megőrzése, mindenképpen fontos feladat kell, hogy legyen a következő nemzedéknek is. 

A mezőgazdálkodás nem csak szakma, nem csupán hivatás, ez életforma.  

Zászlós Tibor kiemelte, nyilvánvaló, hogy egy ekkora cég fejlesztés nélkül nem élhet meg, a jövőt ugyanis a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. Ezért is egyértelmű, hogy a cég jövőbeni tevékenységének részét kell, hogy képezze a precíziós gazdálkodás, az automatizálás, illetve a mesterséges intelligencia is. 

Az, hogy jelenleg is egy nagy cégnek tudunk minőségi vetőmagot előállítni, és ezáltal a világ minden táján eljutunk a piacokra, mindez azt jelenti hogy nagyon szigorú szabványoknak kell megfelelnünk. Ehhez tudásra, megfelelő szakmai ismeretanyagra, tapasztalatra, valamint szakmai alázatra van szükség, mert ezek nélkül soha nincs eredmény.  

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?