Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

agrarszektor.hu
Közel 9000 hektáron gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállító cége a Mezőfalvai Zrt. Egyik legfontosabb célkitűzésük a fenntartható mezőgazdaság megvalósítása, illetve a folyamatos fejlesztés, hiszen a jövőt a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. A cég igazgatója, Zászlós Tibor úgy vallja, tudás, megfelelő szakmai ismeretanyag, tapasztalat és szakmai alázat nélkül soha nincs eredmény. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója kapta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Mezőfalvai Zrt. közel 9000 hektáron gazdálkodik, a cég fő tevékenységei közé tartozik a növénytermesztés, emellett az egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállítók Magyarországon. Széles körben folytatnak állattenyésztést is, tejelő és húsmarha-állománnyal is rendelkeznek. 

A cég fő célkitűzése és egyben hitvallása évek óta a fenntarható mezőgazdasági elemek megvalósítása. Mi voltunk, és mi vagyunk a vízmegőrző talajművelés egyik szószólói és végrehajtói, hiszen ebben a hektikus időjárásban, amit az elmúlt években tapasztalunk, ez a legfontosabb dolgok egyike

 - hangsúlyozta Zászlós Tibor. Hozzátette, számtalan iskolával és egyetemmel vannak kapcsolatban, így a diákok és a hallgatók gyakran járnak a céghez tanulni, illetve a legfontosabb ismereteket elsajátítani. A szakember szerint a fenntarthatóság, és a meglévő értékek megőrzése, mindenképpen fontos feladat kell, hogy legyen a következő nemzedéknek is. 

A mezőgazdálkodás nem csak szakma, nem csupán hivatás, ez életforma.  

Zászlós Tibor kiemelte, nyilvánvaló, hogy egy ekkora cég fejlesztés nélkül nem élhet meg, a jövőt ugyanis a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. Ezért is egyértelmű, hogy a cég jövőbeni tevékenységének részét kell, hogy képezze a precíziós gazdálkodás, az automatizálás, illetve a mesterséges intelligencia is. 

Az, hogy jelenleg is egy nagy cégnek tudunk minőségi vetőmagot előállítni, és ezáltal a világ minden táján eljutunk a piacokra, mindez azt jelenti hogy nagyon szigorú szabványoknak kell megfelelnünk. Ehhez tudásra, megfelelő szakmai ismeretanyagra, tapasztalatra, valamint szakmai alázatra van szükség, mert ezek nélkül soha nincs eredmény.  

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?