Csak így lehet igazán nagy sikereket elérni a magyar agráriumban: kiderült a titok

agrarszektor.hu
Közel 9000 hektáron gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállító cége a Mezőfalvai Zrt. Egyik legfontosabb célkitűzésük a fenntartható mezőgazdaság megvalósítása, illetve a folyamatos fejlesztés, hiszen a jövőt a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. A cég igazgatója, Zászlós Tibor úgy vallja, tudás, megfelelő szakmai ismeretanyag, tapasztalat és szakmai alázat nélkül soha nincs eredmény. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója kapta.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Mezőfalvai Zrt. közel 9000 hektáron gazdálkodik, a cég fő tevékenységei közé tartozik a növénytermesztés, emellett az egyik legnagyobb borsóvetőmag-előállítók Magyarországon. Széles körben folytatnak állattenyésztést is, tejelő és húsmarha-állománnyal is rendelkeznek. 

A cég fő célkitűzése és egyben hitvallása évek óta a fenntarható mezőgazdasági elemek megvalósítása. Mi voltunk, és mi vagyunk a vízmegőrző talajművelés egyik szószólói és végrehajtói, hiszen ebben a hektikus időjárásban, amit az elmúlt években tapasztalunk, ez a legfontosabb dolgok egyike

 - hangsúlyozta Zászlós Tibor. Hozzátette, számtalan iskolával és egyetemmel vannak kapcsolatban, így a diákok és a hallgatók gyakran járnak a céghez tanulni, illetve a legfontosabb ismereteket elsajátítani. A szakember szerint a fenntarthatóság, és a meglévő értékek megőrzése, mindenképpen fontos feladat kell, hogy legyen a következő nemzedéknek is. 

A mezőgazdálkodás nem csak szakma, nem csupán hivatás, ez életforma.  

Zászlós Tibor kiemelte, nyilvánvaló, hogy egy ekkora cég fejlesztés nélkül nem élhet meg, a jövőt ugyanis a tudásalapú innovatív megoldások jelentik. Ezért is egyértelmű, hogy a cég jövőbeni tevékenységének részét kell, hogy képezze a precíziós gazdálkodás, az automatizálás, illetve a mesterséges intelligencia is. 

Az, hogy jelenleg is egy nagy cégnek tudunk minőségi vetőmagot előállítni, és ezáltal a világ minden táján eljutunk a piacokra, mindez azt jelenti hogy nagyon szigorú szabványoknak kell megfelelnünk. Ehhez tudásra, megfelelő szakmai ismeretanyagra, tapasztalatra, valamint szakmai alázatra van szükség, mert ezek nélkül soha nincs eredmény.  

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben a Portfolio Agrárgazdaságért díjat Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?