Elárulta Az év állattenyésztője: ilyen húsokkal hódítaná meg a magyar boltokat

agrarszektor.hu
Fekete Benő egy kis családi gazdaságból hozta létre Magyarország egyik vezető húsmarhatartó vállalkozását Kiskunfélegyháza külterületén. A gazdálkodó 1600 hektár gyepterületet művel és egy 800 anyatehénből és szaporulatából álló Limousine húshasznú szarvasmarha állományt működtet, amely egy Limousine és Blonde d'Aquitaine fajtákból álló törzstenyészettel is kiegészül. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év állattenyésztője Fekete Benő egyéni vállalkozó lett.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Fekete Benő elmesélte, hogy a gazdaságot még a rendszerváltás idején az édesapja hozta létre, és eredetileg juhtenyésztéssel foglalkoztak, de aztán áttértek a szarvasmarhatartásra. Az egyéni vállalkozó 1600 hektár gyepterületet művel és egy 800 anyatehénből és szaporulatából álló Limousine húshasznú szarvasmarha állományt működtet, amely egy Limousine és Blonde d'Aquitaine fajtákból álló törzstenyészettel is kiegészül. A szarvasmarhák extenzív tartásban vannak. Fekete Benő beszélt arról is, hogy francia genetikával dolgoznak, de a tenyészbikákat megpróbálják maguknak előállítani.

Az ellési szezon áprilisban kezdődik és szeptember végéig tart, a szaporulatot választási korban értékesítjük. Közvetlen külföldi kapcsolataink vannak, Horvátország, Törökország, ahová elmennek a szarvasmarháink további hizlalásra. Az ő életciklusuk itt fejeződik be

- árulta el Fekete Benő.

A szarvasmarhák ilyen nagy területen való tenyésztése elengedhetetlen a lovak nélkül, ezért Fekete Benőék elkezdtek lovakkal is foglalkozni. A választásuk az amerikai Quarter Horse fajtára esett, ami erre a feladatra a legalkalmasabb, a lovastanyájukon is ezeket az állatokat tenyésztik. Az egyéni vállalkozó büszkén említette, hogy a magyarországi western lovasversenyek náluk tudnak megvalósulni. Fekete Benő elmondása szerint a szarvasmarha-ágazatot most már nem tudják mennyiségileg fejleszteni, ezért a minőségi fejlődés útjára léptek. A gazdálkodó elárulta, hogy egy vágóhidat szeretne építeni a közeljövőben, ahol különleges technológiával szeretné a húsokat érlelni a magyar fogyasztóknak. Fekete Benő emellett turisztikai fejlesztésekben is gondolkodik.

A  Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év állattenyésztője Fekete Benő egyéni vállalkozó lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?