Veszélyesek lehetnek ezek az állatok Angliában: senki sincsen biztonságban

Veszélyesek lehetnek ezek az állatok Angliában: senki sincsen biztonságban

agrarszektor.hu
Új táblákat helyeztek ki a gazdák földjein Anglia-szerte a 'Farm Safety Week', azaz a 'Farmbiztonsági hét' keretében, mely július 17-én vette kezdetét. A táblák célja, hogy tájékoztassák a lakosságot a szarvasmarhák által hasznosított területről és az emberekre leselkedő lehetséges veszélyekről.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A táblák arra szólítják fel a sétálókat, hogy a szarvasmarhák megriasztásának elkerülése érdekében csendesen és kiszámíthatóan mozogjanak, emellett felhívják a figyelmet arra, hogy a jószágok hogyan reagálhatnak az emberek jelenlétére. Az elmúlt három évben egyre többen élvezték a vidék nyújtotta nyugalmat és szépséget kirándulás és kutyasétáltatás céljából, azonban ugyanebben az időszakban kilenc ember halt meg, amikor szarvasmarhák közelében kirándult. Az Egészségügyi és Biztonsági Hivatal (HSE) idei jelentése kiemelte, hogy a gazdaságokban az állatok okozzák a legtöbb halálesetet - írja a MÁSZ

EZ IS ÉRDEKELHET

Az új táblák arra ösztönzik a sétáltatókat, hogy kutyáikat tartsák pórázon, de azonnal engedjék el, ha szarvasmarha üldözi őket. Az NFU Mutual legutóbbi, több mint 1100 kutyatulajdonos körében végzett felmérése szerint a túlnyomó többség (88%) üdvözölte a tanácsok kihelyezését, és azt mondta, hogy hasznosnak találná a jószágokkal teli mezőkön való sétáltatásra vonatkozó táblákat. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a teheneknek hagyjanak helyet, ha azok gyalogos útvonalon vagy annak közelében tartózkodnak, és csak akkor térjenek vissza az ösvényhez, ha ez biztonságos. Hannah Binns, az NFU Mutual vidéki ügyekért felelős szakértője elmondta:

fontos, hogy ne feledjük, ezek az idilli, távoli helyek egyben munkahelyek is, és tehenek millióinak adnak otthont. Ezeknek a tábláknak az a célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a közelben haszonállatok lehetnek, és arra ösztönözzék a sétálókat, hogy felelősségteljesen és biztonságosan élvezzék a vidék szépségeit.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?