Terveiről vallott a magyar kertészet vezetője: új termékekkel tarolnák le a boltokat

agrarszektor.hu
Ma már piacvezető Magyarországon sárgarépában és hagymában a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft., amely az 1970-es évek óta foglalkozik szántóföldi zöldségekkel és azok feldolgozásával. Távlati céljuk, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik feldolgozását megoldják, és csipszeket, ivóleveket, valamint zöldségkrémeket készítsenek belőlük. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Nagy Józsefék az 1970-es években kezdtek el szántóföldi zöldségekkel, és erre épülő feldolgozással foglalkozni, és ahogy folyamatosan fejlődött a cég, megalapították a Róna Ker-Tész Kft.-t. Éves forgalmuk ma már 17-20 ezer tonna termék, aminek mindössze 8 százaléka vásárolt, a többi mind saját. Sárgarépában és hagymában ma piacvezetők Magyarországon, évjárattól függően 10-13 százalékos részesedéssel. Az ügyvezető fontosnak tartja, hogy minden évben fejlesszenek, és ne aprózzák el magukat két növényféleségre, a hagymafélékre és a gyökérfélékre koncentrálva. 

Nagy József elmondta, szeretnének továbbfejlődni a környezetvédelmi előírások betartásával kapcsolatban, egyik távlati céljuk pedig, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik - amelyek nem romlóhibásak, hanem alapméret-hibásak - feldolgozását megoldják. Emellett kitűzték, hogy 10 hónap helyett 11 hónapig legyenek szállítóképesek, ami habár egyszerűen hangzik, de komoly tárolóhelyfejlesztést, illetve új fajták és szántóföldi technológiák bevezetését jelenti.

Bizonyos fanatizmus van bennem, és habár az alapszakmám gépészmérnök, megfertőzött a mezőgazdasági temelés, a feldolgozás, és úgy érzem, nálam az innováció az egy betegség.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.  A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?