Terveiről vallott a magyar kertészet vezetője: új termékekkel tarolnák le a boltokat

Terveiről vallott a magyar kertészet vezetője: új termékekkel tarolnák le a boltokat

agrarszektor.hu
Ma már piacvezető Magyarországon sárgarépában és hagymában a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft., amely az 1970-es évek óta foglalkozik szántóföldi zöldségekkel és azok feldolgozásával. Távlati céljuk, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik feldolgozását megoldják, és csipszeket, ivóleveket, valamint zöldségkrémeket készítsenek belőlük. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy Józsefék az 1970-es években kezdtek el szántóföldi zöldségekkel, és erre épülő feldolgozással foglalkozni, és ahogy folyamatosan fejlődött a cég, megalapították a Róna Ker-Tész Kft.-t. Éves forgalmuk ma már 17-20 ezer tonna termék, aminek mindössze 8 százaléka vásárolt, a többi mind saját. Sárgarépában és hagymában ma piacvezetők Magyarországon, évjárattól függően 10-13 százalékos részesedéssel. Az ügyvezető fontosnak tartja, hogy minden évben fejlesszenek, és ne aprózzák el magukat két növényféleségre, a hagymafélékre és a gyökérfélékre koncentrálva. 

Nagy József elmondta, szeretnének továbbfejlődni a környezetvédelmi előírások betartásával kapcsolatban, egyik távlati céljuk pedig, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik - amelyek nem romlóhibásak, hanem alapméret-hibásak - feldolgozását megoldják. Emellett kitűzték, hogy 10 hónap helyett 11 hónapig legyenek szállítóképesek, ami habár egyszerűen hangzik, de komoly tárolóhelyfejlesztést, illetve új fajták és szántóföldi technológiák bevezetését jelenti.

Bizonyos fanatizmus van bennem, és habár az alapszakmám gépészmérnök, megfertőzött a mezőgazdasági temelés, a feldolgozás, és úgy érzem, nálam az innováció az egy betegség.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.  A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?