Gazdaságos földművelés Magyarországon: így csinálja Az év növénytermelője

Gazdaságos földművelés Magyarországon: így csinálja Az év növénytermelője

agrarszektor.hu
A "HÓDAGRO" Zrt. a jogelődöket is beleértve 1950 óta folytat mezőgazdasági alaptevékenységet. A cég fő tevékenységi területei többek között növénytermesztés, az állattenyésztés, a mezőgazdasági szolgáltatás, valamint az integráció. A cégnél a folyamatos fejlesztés és innovatív technológiai kutatás egyaránt kiemelt szerepet kap. A vállalatnál jelentős a tejtermelő szarvasmarhaágazat és a Holstein-fríz törzstenyészet, de a húsmarhaágazatuk is kiemelkedő, emellett a részvénytársaság szikáncsi baromfitelepén 6 darab 1000 négyzetméter alapterületű ólban végez pecsenyecsirke nevelést, évente 3-5 turnusban 310-500 ezer vágóállatot értékesítenek, valamint takarmánygyártással is foglalkoznak. A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év növénytermelője díjat a HÓDAGRO Zrt. nyerte el, amelyet a vállalat elnök-vezérigazgatója, Szabó Lajos vett át.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Szabó Lajos elmondta, hogy a növénytermesztést 4000 hektáros területen folytatják, többek között zöldborsóval, napraforgóval, szemes kukoricával, őszi takarmánykeverékkel, cirokkal, siló kukoricával és időjárástól függően repcével, valamint lucernával foglalkoznak. A tejelő tehenészetük 650 tejelő tehénből áll, maga a tejtermelésük pedig kimagasló eredményeket mutat: az első 10-15. helyen szerepelnek az országos listán. Ezen kívül van egy 100 darabos húsmarhaállományuk és egy 500-as juhállományuk, valamint 600 ezer brojlercsirkét tudnak előállítani éves szinten. A beruházások is nagy szerepet kapnak a társaságnal:

Egy cégnél mindig van fejlesztenivaló. Az elmúlt 5 évben több mint 5 milliárd beruházást hajtott végre a vállalat. Egy nagyon jó fiatal gárda van a cégnél, nagyon fogékonyak az újra. Úgy érzem, hogy mindannyian szeretünk kipróbálni új dolgokat és szeretjük utána azt meg is mutatni a környező gazdáknak  

- fogalmazott Szabó Lajos.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év növénytermelője díjat a HÓDAGRO Zrt. nyerte el, amelyet a vállalat elnök-vezérigazgatója, Szabó Lajos vett át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?