Fel van adva a lecke a magyar gazdáknak: ezt hamarosan mindenkinek meg kell lépni

Fel van adva a lecke a magyar gazdáknak: ezt hamarosan mindenkinek meg kell lépni

agrarszektor.hu
A CIBAKERT Mezőgazdasági Kft. alapvetően ipari zöldségnövények termelésére és integrációjára szakosodva, kizárólag öntözött körülményekre tervezte gazdálkodását. A vállalat a termelésben ma is három településen van jelen: Kétpón, Nagyréven, Kuncsorban. A termelés minden feltétele magas színvonalon biztosított - kiemelt jelentőségű adottságuk a teljes, 2000 hektáros megművelt terület öntözhetősége -, továbbá mindig nagy figyelmet fordítottak és fordítanak is a legkorszerűbb technikai fejlesztésekre, a precíziós gazdálkodás pedig elengedhetetlen számukra - vélekedik Subicz Ferenc, a cég alapító-tulajdonosa és ügyvezetője.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Termelésük meghatározó eleme a nagymagvú ipari zöldségnövények termesztése, de nagyon fontos a vetőmagtermelés továbbá a rendelkezésre álló gépi, öntözési és szállítási kapacitásokkal a szolgáltatási tevékenység folytatása is. A termesztett fajok közül legnagyobb volumene a csemegekukoricának van, emellett kiemelkedő a zöld- és fejtett bab termelése, ami kizárólag szántóföldi körülmények között, ipari célra irányul. A megtermelt árumennyiség 100 százalékát belföldi konzervgyáraknak és hűtőházaknak értékesítik. Subicz Ferenc az integrált növényvédelem és a precíziós gazdálkodás elkötelezett híve. Vállalkozásuk célja mindig a csúcsminőségű áru termelése volt, így ennek megfelelően fejlesztették gépparkjukat, és az egyre elterjedtebb precíziós gazdálkodást az elsők között kezdték meg az országban. Legfőbb motivációjuk az, hogy meg tudjanak felelni folyamatosan a partnereiknek, a bankoknak, a beszállítóknak és a dolgozóiknak is. Amiben pedig szintén egyedülállóak az az, hogy a 2050 hektárnyi területüket képesek 100%-osan öntözni.

Óriási kihívások előtt van minden ilyen termelőcég, mint amilyen mi is vagyunk. Ezért nagyon-nagyon fejleszteni kell, hatékonyságot kell növelni. Ennek a része volt a precíziós gazdálkodás bevezetése és az eszközpark lecserélése, hiszen hatékonyan dolgozni nem lehet, csak jó eszközökkel és világszínvonalú gépekkel. A dolgozói állománynak is felkészültnek és motiváltnak kell lennie ahhoz, hogy ez a rendszer hatékonyan tudjon működni. Én nagyon büszke vagyok a saját dolgozóinkra, mert ők képesek voltak megtanulni ezeknek a digitálisan felszerelt eszközöknek a kezelését és dolgozni velük minden nap  

- fogalmazott Subicz Ferenc, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év növénytermelője" kategória egyik jelöltje volt.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?