Merész ötlettel állt elő a magyar cég: ez minden sertéstartó életét megváltoztathatja

Merész ötlettel állt elő a magyar cég: ez minden sertéstartó életét megváltoztathatja

agrarszektor.hu
A megvalósítás és a siker mellett fontos, hogy Magyarországon is elismert céggé váljon a PigBrother - mondta Domán Csaba, a vállalat termékfejlesztési vezetője. A projekt megoldásai mögött az EN-CO Software Zrt. több mint egy évtizedes informatikai szakértelme és tapasztalata áll. A 2008-ban alapított vállalkozás a hazai szoftverfejlesztési szegmens egyik meghatározó szereplőjévé vált, jelenleg több mint 130 fős szakértői gárdával a háta mögött. A PigBrother pedig egy új, agrárinnovációs megoldás a sertéshizlalási ágazatban, támogatja az agrárszakemberek erőforrás-gazdálkodási döntéseit: a legfőbb újdonságtartalma egy képfelismerő rendszer, amely napi több ezer képet készít az állatokról, és egy gépi tanuláson alapuló algoritmus segítségével megbecsüli a sertések átlagos súlyát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A rendszer a folyamatosan mért átlagsúly mellett segíti még az optimális hizlalást és támogatja az értékesítés hatékony tervezhetőségét - árulta el Domán Csaba, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év agrárinnováció" kategória egyik jelöltje volt. A hizlalási folyamatban tehát beavatkozás nélkül képes állandó súlyadatokkal szolgálni a gazdák számára. Ezzel a precíziós gazdálkodási megoldással könnyen hozzájuthatnak a gazdák a hizlalási folyamat legértékesebb adataihoz.

A csapatnak a fő motivációja egyrészről az, hogy Magyarországon is legyen egy olyan sikeres innovátor, aki ezzel a súlyméréssel foglalkozik, és a magyar gazdák is elérjék ezt a szolgáltatást. Fontos, hogy le tudjanak ülni velünk beszélni és elérhető távolságban legyünk  

- fogalmazott Domán Csaba.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?