Merész ötlettel állt elő a magyar cég: ez minden sertéstartó életét megváltoztathatja

Merész ötlettel állt elő a magyar cég: ez minden sertéstartó életét megváltoztathatja

agrarszektor.hu
A megvalósítás és a siker mellett fontos, hogy Magyarországon is elismert céggé váljon a PigBrother - mondta Domán Csaba, a vállalat termékfejlesztési vezetője. A projekt megoldásai mögött az EN-CO Software Zrt. több mint egy évtizedes informatikai szakértelme és tapasztalata áll. A 2008-ban alapított vállalkozás a hazai szoftverfejlesztési szegmens egyik meghatározó szereplőjévé vált, jelenleg több mint 130 fős szakértői gárdával a háta mögött. A PigBrother pedig egy új, agrárinnovációs megoldás a sertéshizlalási ágazatban, támogatja az agrárszakemberek erőforrás-gazdálkodási döntéseit: a legfőbb újdonságtartalma egy képfelismerő rendszer, amely napi több ezer képet készít az állatokról, és egy gépi tanuláson alapuló algoritmus segítségével megbecsüli a sertések átlagos súlyát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A rendszer a folyamatosan mért átlagsúly mellett segíti még az optimális hizlalást és támogatja az értékesítés hatékony tervezhetőségét - árulta el Domán Csaba, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év agrárinnováció" kategória egyik jelöltje volt. A hizlalási folyamatban tehát beavatkozás nélkül képes állandó súlyadatokkal szolgálni a gazdák számára. Ezzel a precíziós gazdálkodási megoldással könnyen hozzájuthatnak a gazdák a hizlalási folyamat legértékesebb adataihoz.

A csapatnak a fő motivációja egyrészről az, hogy Magyarországon is legyen egy olyan sikeres innovátor, aki ezzel a súlyméréssel foglalkozik, és a magyar gazdák is elérjék ezt a szolgáltatást. Fontos, hogy le tudjanak ülni velünk beszélni és elérhető távolságban legyünk  

- fogalmazott Domán Csaba.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13