Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban

agrarszektor.hu
A Belvárdgyulai Zrt. 8000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, és habár a cégnél több generáció dolgozik együtt, a fiatalok innovációra nyitottsága, valamint az idősebbek tapasztalata tökéletesen kiegészítik egymást. A cég főagronómusa Szűcs András, akinek már gyerekkorában eldőlt, hogy a mezőgazdaságban szeretne dolgozni, legfőbb célja a folyamatos fejlődés, és a vállalat eredményességének fenntartása, növelése. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa kapta.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Belvárgyulai Zrt. fő ágazata a növénytermesztés, 8000 hektáron termesztenek főleg árpát, búzát, napraforgót és kukoricát, emellett sertés- és szarvasmarhatenyésztéssel is foglalkoznak, de szőlőbirtokuk is van, amihez borászat tartozik. A cég jövőben tervei között egyértelműen szerepel a jelenlegi termelőképesség fenntartása, növelése, hiszen mindig van hova fejlődni, ezért az sem utolsó szempont, hogy még eredményesebbek legyenek - mondta Szűcs András. 

Már kiskoromban is a földeket jártam édesapámmal, majd amikor idősebb lettem traktorosként helyezkedtem el a cégnél. Sosem volt kérdés, hogy a mezőgazdaságban szeretnék dolgozni, a tovább tanulásomat is így terveztem. Fontosnak tartom, hogy mindig kell, hogy legyen célja az embernek, hiszen az amikor sikerélmény tudja átjárni az embert, az élet része kell, hogy legyen.

A főagronómus beszélt arról is, hogy a cégnél több generáció dolgozik együtt, míg a fiatalok az innovációra nyitottságot, az idősebbek a tapasztalatot teszik bele a munkába. Hozzátette, ahhoz azonban, hogy ez működőképes legyen, és jó döntéseket tudjanak hozni, elengedhetetlen a közös gondolkodás. 

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?