Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban

Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban

agrarszektor.hu
A Belvárdgyulai Zrt. 8000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, és habár a cégnél több generáció dolgozik együtt, a fiatalok innovációra nyitottsága, valamint az idősebbek tapasztalata tökéletesen kiegészítik egymást. A cég főagronómusa Szűcs András, akinek már gyerekkorában eldőlt, hogy a mezőgazdaságban szeretne dolgozni, legfőbb célja a folyamatos fejlődés, és a vállalat eredményességének fenntartása, növelése. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa kapta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Belvárgyulai Zrt. fő ágazata a növénytermesztés, 8000 hektáron termesztenek főleg árpát, búzát, napraforgót és kukoricát, emellett sertés- és szarvasmarhatenyésztéssel is foglalkoznak, de szőlőbirtokuk is van, amihez borászat tartozik. A cég jövőben tervei között egyértelműen szerepel a jelenlegi termelőképesség fenntartása, növelése, hiszen mindig van hova fejlődni, ezért az sem utolsó szempont, hogy még eredményesebbek legyenek - mondta Szűcs András. 

Már kiskoromban is a földeket jártam édesapámmal, majd amikor idősebb lettem traktorosként helyezkedtem el a cégnél. Sosem volt kérdés, hogy a mezőgazdaságban szeretnék dolgozni, a tovább tanulásomat is így terveztem. Fontosnak tartom, hogy mindig kell, hogy legyen célja az embernek, hiszen az amikor sikerélmény tudja átjárni az embert, az élet része kell, hogy legyen.

A főagronómus beszélt arról is, hogy a cégnél több generáció dolgozik együtt, míg a fiatalok az innovációra nyitottságot, az idősebbek a tapasztalatot teszik bele a munkába. Hozzátette, ahhoz azonban, hogy ez működőképes legyen, és jó döntéseket tudjanak hozni, elengedhetetlen a közös gondolkodás. 

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?