Elárulta a titkot a fiatal gazda: így termesztik a növényeket Somogy megyében

Elárulta a titkot a fiatal gazda: így termesztik a növényeket Somogy megyében

agrarszektor.hu
A Somogy megyei Westerheide Kft. filozófiája a fenntartható működés, ezáltal a cég folyamatosan törekszik arra, hogy minimálisak legyenek a vegyszerkiadások, és minél kevesebb környezetterheléssel tudjon működni - tudatta Schuck Tibor a cég növénytermesztési ágazatvezetője. Hozzátette, igyekeznek minél többet visszaadni a természetnek, és ezt tartják szem előtt a növénytermesztés során is, így a vetésforgóba többek között olyan kultúrák kerülnek, mint a facélia és a bíborhere.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Somogy megyei Hedrehelyen található Westerheide Kft. növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, kertészettel és erdőgazdálkodással foglalkozik - árulta el Schuck Tibor a cég növényteremsztési ágazatvezetője, gépüzemvezetője, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év fiatal agrárszakembere" kategória egyik jelöltje volt. Elmondta, a cégnél a növénytermesztés egy nagyon diverz rendszert alkot, évente átlagosan ugyanis legalább 10 kultúrával foglalkoznak. Filozófiájuk, hogy fenntarthatóan működjenek, ezáltal pedig minél többet adjanak vissza a természetnek. Termesztenek többek között lucernát, kukoricát, búzát, napraforgót, repcét, illetve cirkot, de a vetésforgóba inkább az olyan extenzívebb kultúrákat hozták be, mint a facélia és a bíborhere. A fiatal szakember kiemelte, próbálnak arra törekedni, hogy minél kisebbek legyenek a vegyszerkiadásaik, és minél kevesebb környezetterheléssel tudjon műkdöni a cég. 

Azért szeretek mezőgazdálkodni, mert ennek a szakmának van íze, illata, szaga, ezt meg lehet fogni, ezt át kell élni, igazából ebben benne kell élni. Én azt szeretem, és az a legnagyobb célom, hogy fenntartható módon, jó minőségű élelmiszert állítsak elő úgy, hogy financiálisan is megérje.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?