Elárulta titkát a Fejér megyei gazda: kevesen lépik ezt meg Magyarországon

Elárulta titkát a Fejér megyei gazda: kevesen lépik ezt meg Magyarországon

agrarszektor.hu
A szántóföldi növénytermesztés mellett lokális integrátori szerepet is betölt a ráckeresztúri Szeminátor 96. Kft., jelenleg közel 2500 hektár területről szállítják be a céghez a terményt a környékbeli gazdák - tájékoztatott Cseprekál István, a vállalat ügyvezetője. Kiemelte, amellett, hogy felvásárolják a szomszédos gazdaságokban megtermelt növényeket és értékesítik őket, inputnayaggal is ellátják a termelőket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Szeminátor 96. Kft. főként szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, de tevékenységei között szerepel a környező gazdák inputanyaggal történő ellátása, illetve az általuk megtermelt szántóföldi növények felvásárlása, majd értékesítése is - mondta Cseprekál István, aki aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak az "Év fiatal agrárszakembere" kategória egyik jelöltje volt. Hozzátette, ezt a lokális integrátori szerepet három éve próbálják betölteni, jelenleg közel 2500 hektár az a terület, amiről a gazdák beszállítják hozzájuk a terményt. A cég egyébként sokáig csak a saját termények tárolásával foglakozott, de néhány éve elkezdődött a tárolókapacitások, valamint a szárító- és tisztítókapacitások fejlesztése is. 

A jövőben ezt szeretnénk még tovább bővíteni, a fő cél pedig az, hogy minden, a céghez beszállított terményt egyszerre tudjunk tárolni, így a piaci áringadozásokat is jobban ki tudnánk küszöbölni.

Cseprekál István beszélt arról is, hogy a Szeminátor 96. Kft. takarmánynövények előállításával is foglalkozik, amelyek a cég saját szarvasmarha telepén kerülnek felhasználására. A növénytermesztés mellett a másik fő tevékenységük ugyanis a tejelő szarvasmarha ágazat, az itt képződött nyerstejet pedig nagyüzemben értékesítik. 

Számomra nem volt kérdés, hogy ebben a szakmában helyezkedek el, kisgyerek korom óta édesapámmal járva a határt magamba szívtam elég sok mindent, ezt követően az iskolák, az egyetem elvégzése után, próbáltam az ott szerzett tapasztalatokat ide adaptálni a cégünkbe. Nem mondanám, hogy ez mindig zökkenőmentesen zajlott, hiszen édesapámmal nem voltunk mindig ugynazon a véleményen, de úgy gondolom sikerült egy olyan arany középutat találni, amiben mindketten jól érezzük magunkat. A cégvezetés már két éve az én feladatom, és habár a fő döntésekben konzultálunk, a napi operatív dolgokban teljesen szabad kezet kaptam.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31