Megtudtuk a tervet: így lépne új szintre a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Megtudtuk a tervet: így lépne új szintre a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

agrarszektor.hu
Összesen körülbelül 500 ezer hektárt tervez majd integrálni a néhány hónapja alakult Agrolink Zrt. - Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, itt egy nyitott integrációról van szó, aki akar belép, aki nem, az nem, de a céget a Mészáros Csoport azzal a céllal hozta létre, hogy legyen kapcsolat a vállalkozásai között, ugyanakkor természetesen várják a termelők jelentkezését is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Talentis Agro Csoport Magyarország legnagyobb vállalatcsoportja, hiszen a céghez tartozó összes termőföld nagysága 45 ezer hektár, amiből 35 ezer hektár szántó, a többi pedig javarészt erdő, gyümölcsös vagy szőlőterület - tájékoztatott Makai Szabolcs a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Hozzátette, az állattartásban is igen nagy számokról számolhat be a cég, 8500 darab tejelő szarvasmarhájuk van, ami azt jelenti, hogy körülbelül 70 millió liter feletti éves tejkibocsátás rendelkeznek. A vezérigazgató elmondta, folyamatosan tervezik a bővülést, fő stratégiai ágazatuk a szántóföldi növénytermesztés, de a szarvasmarha-, illetve a tojótyúk-ágazatot is tervezik fejleszteni. 2022-re is megvannak már a cégcsoport tervei, az biztos, hogy a tehénlétszám és a földterület nagysága is növekedni fog a Talentis Agro-nál.

Az Agrolink néhány hónapja alakult, így még egészen friss a cég, jelenleg a 45 ezer hektáros gazdaságunkat látja el, a terveink szerint azonban összesen 500 ezer hektárt szeretnénk majd integrálni. Természetesen nem a klasszikus értelemben nevezett integrációról beszélünk, mert ez egy nyitott integráció, aki akar belép, aki nem nem. Igazából ezt az integrátor céget azért hoztuk létre, hogy a Mészáros Csoport vállalkozásai között legyen egy kapcsolat, hiszen van feldolgozóiparunk, termelőiparunk, ezt a céget pedig betesszük középre, és bátran várjuk a termelők jelentkezését.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?