Új integrátori cég alakult a Mészáros csoporthoz tartozó Talentis Agro részvételével

Új integrátori cég alakult a Mészáros csoporthoz tartozó Talentis Agro részvételével

agrarszektor.hu
Magyarországon eddig egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó, mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó cég létrehozásáról döntött a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt., a Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap és egy pénzügyi befektető. A vállalat a termeléshez szükséges szolgáltatásokkal az agrárium teljes vertikumában jelen kíván lenni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

AgroLink Zrt. néven új mezőgazdasági integrátori cég kezdte meg működését a komoly mezőgazdasági múltra visszatekintő herceghalmi központtal. A vállalkozás a tervek szerint mezőgazdasági inputanyagok nagykereskedelmével, terményfelvásárlással foglalkozik. Az új vállalat idén őszre 100 ezer, jövő tavaszra 300 ezer, 2021 őszére pedig 500-700 ezer hektár nagyságú termőföldet vonna be az integrációba, ez a hazai termőföld mintegy 15 százalékát jelenti. Az integráció létrejöttét követően mintegy 900 ezer - 1 millió tonna gabona felvásárlását célozták meg. Az AgroLink Zrt. az eddig megszokottnál jóval szélesebb skálán nyújt szolgáltatásokat a termelőknek: a vetőmag, műtrágya, növényvédőszer biztosításán és a termények felvásárlásán túl közvetítőként lép fel a termelők és szolgáltatók között az egyes mezőgazdasági hitelkonstrukciók és biztosítási lehetőségek területén, a korszerű termelés fenntartásához pedig mezőgazdasági gépek lízingjében is közreműködik - olvasható a Mészáros Csoport közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó AgroLink Zrt. nem csak erőforrásokat és szolgáltatásokat nyújt a termelők számára, de biztosítja a termeléshez szükséges tudástranszfert is. Az országos szintű agrárintegráció szakmai-gazdasági és jogi alapját, a tulajdonosként is megjelenő Talentis Agro Zrt. mint a Mészáros Csoport agrár szektorának kulcsvállalata adja, mely mára a legnagyobb növénytermesztési ágazattal rendelkezik Magyarországon. Az új integrátor számára a piackutatások és egyeztetések egyértelművé tették azt, hogy a magyar mezőgazdaság kis- és középméretű gazdálkodói is nyitottak egy gondosan felépített, minden fél számára előnyös, perspektívát nyújtó közös gondolkodásra, illetve annak eredményeképp egy stabil, kiszámítható és támogató agrárhálózatba való bekapcsolódásra.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az alapítók az újonnan létrejött cégről, a teljes vertikum biztosításáról szólva elmondták: 

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó egyéb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek garanciát nyújtanak az AgroLinkhez csatlakozó termelők számára a biztos felvevőpiacot illetően, hozzáférést biztosítva ezzel a feldolgozóüzemekhez, például az OPUS-csoporthoz tartozó Viresol és Kall Ingredients-hez is. Magyarország egyik legtőkeerősebb vállalatcsoportja pedig biztonságot nyújt számukra a folyamatos, kiszámítható gazdálkodáshoz  

 - fogalmazott a tulajdonosi menedzsment.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?