A magyar vidéki kisvállalkozások helyzetéről vallott Szijjártó Péter

A magyar vidéki kisvállalkozások helyzetéről vallott Szijjártó Péter

MTI
A családi tulajdonban lévő, vidéki kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, így a koronavírus-járvány időszaka alatt is képesek voltak fejleszteni, a leépítések és a bezárások helyett - jelentette ki a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pápán. A tárcavezető a Böllér Kft. pápai raktáravató ünnepségén kijelentette, hogy a magyar gazdaságban soha nem töltöttek még be akkora szerepet a vidéki, családi tulajdonban lévő vállalkozások, mint most.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A külögyminiszter úgy fogalmazott, hogy ez a szektor adja a magyar nemzetgazdaság lelkét. A most átadott, 556 millió forintos projekt megvalósulását az állam 278 millió forinttal támogatta, amiért cserébe a cég 32 munkahely megtartását vállalta. Szijjártó Péter beszédében emlékeztetett rá, hogy a járvány kezdetén egyesek azon az állásponton voltak, hogy minél több segélyt kell adni szociális alapon. A kormány szerint azonban ez kiszolgáltatott helyzetbe hozta volna az országot, ezért a tömeges munkanélküliség helyett inkább annak megakadályozását finanszírozta a beruházásösztönzési programja segítségével.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.
EZ IS ÉRDEKELHET

Kiemelte: ez az elképzelés bevált, ugyanis a magyar vállalkozások az elmúlt 11 évben megerősödtek annyira, hogy akkor tudtak fejleszteni, amikor máshol bezártak. Ennek eredményeképpen szerinte Magyarország az új világgazdasági korszak egyik nyertesévé vált. Közölte, Magyarországon az előző negyedévben 18 százalékos volt a gazdasági növekedés, és 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik. Továbbá napjainkban 4,7 millióan dolgoznak az országban, többen, mint a rendszerváltás óta bármikor - mutatott rá. Miközben a világgazdaság az előrejelzések szerint csak jövő év végére fogja elérni a válság előtti szintet, a magyar gazdaság már idén nyárra jobban teljesített, mint a járvány előtt. Kitért arra is, hogy a magyar élelmiszeripar kiválóan teljesített a válság alatt, semmiféle ellátási zavar nem volt tapasztalható, s a szektor teljesítménye idén eddig 12 százalékkal növekedett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13