Új korszak kezdődhet: szintet léphetnek a magyar-mongol agrárkapcsolatok

Új korszak kezdődhet: szintet léphetnek a magyar-mongol agrárkapcsolatok

agrarszektor.hu
A magyar-mongol agrárkapcsolatok bővítésének további lehetőségeiről tárgyalt az Agrárminisztériumban Farkas Sándor miniszterhelyettes Tumur-Uya Jambalterennel, Mongólia Élelmiszeripari, Agrárügyi, Könnyűipari Minisztériumának államtitkárával.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A megbeszélésen megvitatták az állattenyésztési és a növénytermesztési ágazatokban rejlő fejlesztési lehetőségeket. Farkas Sándor kiemelte a szakértőcsere, valamint az ösztöndíjprogramok fontosságát. A miniszterhelyettes a szakemberek közti szakmai párbeszéd és gyakorlati tapasztalat jelentőségét emelte ki, mint fogalmazott, a hatékony együttműködésnek ez lehet az alapja. Mint elmondta, Magyarországon az agrárium stratégiai ágazatnak számít és megerősítette azt a kormányzati szándékot, hogy a koronavírus-járványban is helytállt hazai agrárium és élelmiszeripar további fejlesztésére a következő években rekordösszeg áll majd rendelkezésre. Farkas Sándor hangsúlyozta a hatékonyság, a feldolgozottsági szint és a fenntarthatóság növelésének fontosságát. Magyarország és Mongólia hosszútávú együttműködésében szerepet kaphat a mezőgazdasági, illetve élelmiszertechnológiai transzfer is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?