Itt vannak a részletek: erről tárgyalt Nagy István és az üzbég agrárminiszter

Itt vannak a részletek: erről tárgyalt Nagy István és az üzbég agrárminiszter

agrarszektor.hu
Folyamatosan erősödnek az agrárkapcsolatok Magyarország és Üzbegisztán között - mondta Nagy István agrárminiszter, aki Aziz Voitov üzbég agrárminiszterrel egyeztetett szerdán, Szamarkandban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tárcavezető kifejtette, dinamikus a kapcsolat és aktív a kommunikáció a magyar és az üzbég vállalkozások között - írja közleményében az Agrárminisztérium. Nemcsak elméleti, hanem a projektek szintjén is zajlanak az egyeztetések és az együttműködések a két ország között. Nagy István kiemelte, az élelmezésbiztonság stratégiai kérdés, melyre mind a két ország nagy figyelmet fordít. Az éghajlatváltozás jelentette kihívásokra, mint az aszály vagy a csapadékhiány közös válaszokat kell adnunk. A magyar szakemberekkel történő öntözés korszerűsítése és fejlesztése olyan lehetőség, amellyel élni kell a térségben. Üzbegisztán környezeti adottságai óriási kincset jelentenek, amit ki kell használnia az agráriumnak - tette hozzá.

A miniszter kitért arra is, a tudomány területén történő eddigi együttműködés remek alapot teremt, amire tovább kell építkeznünk. Nemcsak a hallgatók, hanem a kutatók cseréjére is nagy hangsúlyt kell fektetni, létre kell hozni közös kutatásokat és tudományos együttműködéseket. Nagy István szerint tovább kell lépni és nemcsak a felső, hanem a középfokú oktatás vonatkozásában is együtt kell működnünk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?