Elárulta a titkot Az év női agrárvállalkozója: így lehet ma sikeres egy családi gazdaság

agrarszektor.hu
A Nemes család többgenerációs családi vállalkozásként évtizedek óta aktív szereplője a hazai kertészeti ágazatnak. A Nemes Nagy család tulajdonában lévő fűtött üvegház felület ma 28,1 hektár, amellyel a délkelet-magyarországi régió, de talán az egész ország legnagyobb családi tulajdonban lévő üvegházi kertészetét működteti. A pandémiát megelőző két évben négy beruházással összesen 13,6 hektár új, a legmodernebb technológiával felszerelt üvegházat épített fel a család, és ezzel a korábbi termőterületüket megduplázták, valamint elérték a jelenlegi méretüket. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év női agrárvállalkozója Nemes-Nagyné Vas Andrea, a NEMES Családi Vállalkozás ügyvezetője lett.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Nemes-Nagyné Vas Andrea elárulta, hogy már 18 éve üzemeltetnek üvegházas kertészeteket. A családnak a 2000-es évek elején 4 hektár üvegházuk volt, mára már mintegy 30 hektárral rendelkeznek. A fő termesztési iránya a vállalkozásuknak a paradicsomtermesztés volt, de igyekeztek több lábon állni, ezért a kígyóuborka,- a fejes saláta - és a kaliforniai paprikatermesztés irányába is elindultak. Kitért arra is, hogy 2013-ban több termelői családdal (melyek szintén többgenerációs kertészek) összeálltak, így össze tudták fogni az árualapjaikat és megjelentek a hazai áruházakban.

A több generáció az arra vetíthető, hogy kiváló minőséget tudunk adni folyamatosan, a hét minden napján, évről évre. Hiszen, azt a megszerzett tudást, amit már mi is kaptunk, továbbcsiszoltuk, és ez visszaköszön az áruházak polcain is  

- árulta el Nemes-Nagyné Vas Andrea. 

Eleinte egyébként csak a fürtös paradicsomfajtákat termelték, majd évről évre koktélparadicsomokkal, snack paradicsomokkal és cherry paradicsomokkal is bővült a palettájuk, közel 30 fajta paradicsomot termelnek jelenleg. Egyik fő céljuk, hogy olyan prémium termékeket tudjanak előállítani, melyet csak őt tudnak termelni, valamint fontos, hogy egy élményt is tudjanak nyújtani a fogyasztóknak. A modernizáció pedig szintén nagyon fontos a család életében: évről évre próbálják a legújabb technológiákat itthon is bevezetni, nemcsak az üvegháztermesztési technológiákba, hanem a csomagolásban vagy éppen a logisztikai központjuk szinten tartásához vagy fejlődéséhez is. Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a vevők igényeit ki tudják elégíteni, ehhez pedig újabb élményeket, újabb választékot és újabb ízeket kell kínálni. Nemes-Nagyné Vas Andrea bízik abban, hogy a generációváltás nem fog gondot okozni a családjukban, hiszen négy gyermeket nevelnek, akik szintén nagyon szeretnek a kertészetükben lenni, és el is tudják benne képzelni a jövőjüket.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év női agrárvállalkozója Nemes-Nagyné Vas Andrea, a NEMES Családi Vállalkozás ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?