Ilyen egyszerűen juthatnak most milliókhoz a női gazdák: ennyit kellett tenniük hozzá

Ilyen egyszerűen juthatnak most milliókhoz a női gazdák: ennyit kellett tenniük hozzá

agrarszektor.hu
Elstartolt a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló "TalentA Magyarorország-2021 oktatási és támogatási program", amely 24 női gazdálkodónak nyújt lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezgazdasági ismereteik fejlesztésére.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A TalentA Programot a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította, melynek célja a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generáció számára. A Program része a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak, amelynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása. A TalentA 2019-ben indult Spanyolországban, ezt követően 2020-ban Ukrajnában és mára több Európai országban is megvalósult - köztük Romániában és Oroszországban - és idén indult Portugáliában és Magyarországon. Több mint 500 női gazdálkodó képzését és fenntartható mezőgazdasági törekvését támogatta már a program szerte Európában.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

A TalentA programban az agrárium irányába nyitott, a közösségek fejlesztése és a fenntarthatósági törekvések iránt elkötelezett női gazdálkodók vehetnek részt. A programba Magyarország egész területéről érkeztek be jelentkezések, a mezőgazdaság különböző területein dolgozó gazdálkodóktól - ökológiai gazdálkodással, zöldség- és gyümölcstermesztéssel, állat- és baromfitenyésztéssel, sajtkészítéssel, méhészettel és kertészettel foglalkoznak a résztvevők. A programra november 15-ig lehetett jelentkezni, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A TalentA közel féléves, ingyenes többlépcsős online programja november 23-án indult közösségszervezési készségfejlesztéssel, majd vállalkozási, pénzügyi, marketing ismeretekkel folytatódik és végül a mezőgazdasági szaktudás fejlesztésével zárul 2022. márciusában. A 17 alkalmas online képzés neves szakemberek támogatásával valósul meg. Az oktatói gárdához a Corteva Agriscience hazai szakemberei is csatlakoznak, hogy a mezőgazdasági területén alkalmazott innovatív szemléletű jó gyakorlatokat megosszák a résztvevőkkel.

Sokszínű csapat gyűlt össze a programba, olyan női gazdálkodókat összegyűjtve, akik motiváltak gazdálkodásuk és tudásuk fejlesztése iránt. A Corteva, mint kutató fejlesztő vállalat elhivatott az innováció iránt, folyamatosan törekszik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére és ezen tudás átadására. Nagy öröm a Corteva számára, hogy elindult a TalentA program Magyarországon, ezzel is támogatva a magyar női gazdálkodókat

- mondta Kollár Krisztina, a Corteva Agriscience magyarországi vállalati kommunikációs munkatársa.

A képzést követően a résztvevőknek lehetőségük van pályázni a Corteva által nyújtott bruttó 3 250 000 forintra, amely a következőképpen oszlik meg a pályázók között: az első helyezett bruttó 1,5 millió forint, a második helyezett bruttó 1 millió forint, harmadik helyezett pedig bruttó 750 ezer forint támogatást nyer. Az első három helyezett projektjeinek megvalósítását egy 6 alkalmas mentorálás is támogatja. A programmal kapcsolatos további információkért ezen az oldalon találhatóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03