Eljött a női agrárvállalkozók ideje? Óriási kitörési lehetőség előtt állnak

Eljött a női agrárvállalkozók ideje? Óriási kitörési lehetőség előtt állnak

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat és a Magyar Női Unió bejelentette a TalentA 2023 oktatási és támogatási programjának magyarországi indulását. A Corteva által létrehozott program második alkalommal indul el a Magyar Női Unió támogatásával és idén is legalább 30 magyar női gazdálkodó számára nyújt összetett ingyenes online oktatást, hazai szakértők és mentorok bevonásával. A programot sikeresen teljesítő résztvevőknek lehetősége van a TalentA mikroprojekt pályázaton bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni, mely az első három helyezett között kerül elosztásra - derült ki a vállalat közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A TalentA, amelyet a Corteva először 2019-ben hozott létre Spanyolországban, majd a világ más országaira is kiterjesztett, elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása. A komplex képzési program keretén belül a vállalat széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget nyújt a résztvevők számára. A Corteva 2019 óta közel 900 mezőgazdaságban dolgozó nő számára biztosította a programban való részvételt.

A TalentA online eszközök segítségével széleskörű szakmai tudásanyaghoz, naprakész információhoz való hozzáférést biztosít a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára üzleti tevékenységük fejlesztése, vállalkozásuk versenyképesebbé, hatékonyabbá tétele érdekében. Emellett a program - szűkebb és tágabb környezetük fejlesztésével összhangban - támogatást nyújt a fenntartható, dinamikus működéshez, a folyamatos megújulási képesség elősegítéséhez, figyelembe véve a helyi közösségek és a program résztvevőinek aktuális kéréseit, szükségleteit.

A Corteva olyan tevékenységeket és megoldásokat hoz Magyarországra, melyekkel segíteni tudja az agrár tudás elmélyítését. Kiemelt figyelmet fordítunk az új partneri hálózat kialakítására, a kapcsolatok ápolására és a folyamatos párbeszédre a termelőkkel. Ennek egyik legjobb példája a TalentA, mely megteremti a lehetőséget az agráriumban dolgozó nők számára, hogy új ötleteket, üzleti- és fenntarthatósági megoldásokat osszanak meg egymással és a magyar társadalommal

- nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

A szakember beszélt arról is, hogy a vállalat jelentős lépéseket tett, hogy megismerje és felmérje a mezőgazdaságban dolgozó nők igényeit és kihívásait. A Magyar Női Unióval együtt pedig készek arra, hogy támogassák a magyar agráriumban dolgozó hölgyek szakmai fejlődését. Borsos László bízik benne, hogy sokan fognak idén is csatlakozni ehhez a közösséghez és programhoz.

A program 2021 őszén érkezett Magyarországra, melynek megvalósításához és koordinálásához csatlakozott a Magyar Női Unió. A programot sikeresen teljesítő résztvevők a képzés végén részt vehetnek egy mikroprojekt pályázaton, melyen lehetőségük van összesen bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni. A szakértői bizottság által elbírált pályázatok 2023 őszén kerülnek bemutatásra a program zárásaként megrendezett díjátadó eseményen. A nyertes projektek egy három alkalmas mentoráláson vesznek részt, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában is segítséget kapnak.

A magyar agráriumban dolgozó nők körében nagy szükség van az olyan társadalmilag hasznos és közösségteremtő programokra, mint a TalentA. Meggyőződésünk, hogy ez egy olyan hiánypótló program, ami egyrészt nagy segítséget jelent a nőknek, másrészt maximálisan illeszkedik a Magyar Női Unió céljaihoz és küldetéséhez

- nyilatkozta Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke a Program kapcsán.

Nagy Zsófia, A Fűszeres Lány brand alapítója nem csak részt vett a programon, de mikroprojektje elnyerte a TalentA Magyarország 2021-2022 pályázatának első helyezését. Mint fogalmazott, a saját vállalkozása vezetése mellett nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezzem magát. Ez a program pedig kiváló lehetőséget adott neki, hogy fejlessze a tudását és a programon rengeteg fantasztikus nővel, termelővel találkozott, akikkel egy igazi közösséget alkotva tudnak együtt fejlődni.

A TalentA Magyarország 2023 programra 2023. március 8. és április 16. között lehet jelentkezni a TalentA honlapján. A programban való részvételhez szükséges, a weboldalon található űrlap kitöltése. A programban való részvételi feltételek megtalálhatóak az Általános Szabályzatban. A program 2023-as indulását bejelentő online sajtóeseményről készült felvételt itt találják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55