Óriási fejlesztést jelentettek be a magyar agrárképzésben

Óriási fejlesztést jelentettek be a magyar agrárképzésben

agrarszektor.hu
A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása mérföldkő mind az iskolák életében, mind pedig az agrárgazdaság fejlődése szempontjából - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a projekt zárórendezvényén Szombathelyen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár ismertette, hogy jelentős beruházás valósult meg kormányzati támogatással. A Széchenyi 2020 Program keretében „A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása” című pályázat 265,07 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek közé sorolható az Ágazati Képzőközpont létrehozása és a vállalati kapcsolatok fejlesztése, a duális képzés indítása, felnőttképzések fejlesztése, eszközbeszerzések az iskolai tanműhelyek részére - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Dr. Nobilis Márton kitért arra, hogy egy agrárszakképző iskola számára a modern gépek és eszközök elengedhetetlenek a gyakorlati oktatás és a szakmai fejlődés terén. Az agrárium fejlesztése érdekében fontos a megfelelő infrastruktúra létrehozása. Ezek a beruházások azok a hosszú távú befektetések, amelyek segítik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok terjedését, a hatékonyabb termelést és a jobb minőségű termények előállítását - tette hozzá.

Címlapkép forrása: Pelsőczy Csaba

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02