Egyszerűen juthatnak most milliókhoz a női gazdák: ennyit kellett tenniük érte

Egyszerűen juthatnak most milliókhoz a női gazdák: ennyit kellett tenniük érte

agrarszektor.hu
20 magyar, mezőgazdaságban dolgozó nő végezte el sikeresen a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat nemzetközi oktatási programját. A vállalat által alapított és létrehozott képzés idén áprilisban már másodszorra indult el itthon a Magyar Női Unió közreműködésével.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A TalentA képzési és támogatási program elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása és financiális lehetőségeik bővítése. A júniusban lezárult, közel két hónapos képzés komplex, ingyenes fejlődési lehetőséget nyújtott a résztvevők számára hazai szakértők és mentorok bevonásával. A program 17 alkalmas képzési szakasza széleskörű szakmai tudásanyagot, gyakorlati tippeket, naprakész információkat és kapcsolatépítési lehetőségeket nyújtott a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára. A programot sikeresen teljesítő 20 résztvevőnek lehetősége van augusztus végéig a TalentA mikroprojekt pályázaton bruttó 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni, mely az első három helyezett között kerül elosztásra.

A programban résztvevő hölgyek kiváló szakmai tudással, fantasztikus ötletekkel és maximális lelkesedéssel érkeztek a programba. Fantasztikus hölgyeket ismerhettünk meg a képzés során, akik maximálisan elkötelezettek a mezőgazdaság fejlődése mellett. A TalentA a szakmai tudásátadáson kívül egy nagyszerű közösséget teremtett, ahol a résztvevők megoszthatják egymással kihívásaikat, kérdéseiket és támogatni tudják egymást

- nyilatkozta Pázmándi Rita, a Corteva Agriscience vállalati kommunikációs specialistája, a TalentA program magyarországi koordinátora.

Bár még csak félidőben vagyunk - hiszen a kétlépcsős TalentA Program második fele, az igazi verseny még csak most kezdődik -, ám azt gondolom, idén is mindnyájan gazdagodtunk a program által: kitűnő, elképesztően jól felkészült közösség formálódott a résztvevőkből, gyümölcsöző kapcsolat alakult ki az oktatókkal, és idén is bizalomra épülő együttműködés a Corteva és a Magyar Női Unió között. Az bizonyos, hogy hatalmas potenciál rejlik az agrárium gazdagítását megcélzó kreatív nő kisvállalkozások, és a nők tiszta, együttműködésre törekvő, közösség formáló erejében. Öröm számomra, hogy a képzés a szakértelem biztosítása, az oktatás mellett, kapcsolati tőke, pénzügyi források és piaci lehetőségek biztosításával is hozzájárulhat az ötletek projektté formálásában, azok gyümölcsöző vállalkozássá fejlesztésében

- emelte ki Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke

A TalentA program következő szakaszában a képzést sikeresen teljesítő résztvevők indulhatnak a Corteva által támogatott mikroprojekt pályázaton, mely során az ötfős szakértői bizottság rangsorolja majd a beérkezett projekteket, melynek elsődleges célja a helyi közösség élelmezésbiztonságának javítása, a fenntartható fejlődés és a vállalat 2030-as fenntarthatósági céljaival összhangban. A nyertes projektek a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára tervezett díjátadó ünnepségen kerülnek kihirdetésre és az első három helyezett összesen bruttó 3,25 millió forint támogatásban és egy-egy két alkalmas egyéni mentorálásban részesül majd, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában is segítséget kapnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?