2022. október 1. szombat Malvin

Több száz magyar termelő viszi ide a zöldséget évente: ezért éri meg nekik

agrarszektor.hu
A kecskeméti Univer Product Zrt. negyven éve saját, kizárólag magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki, amely a szigorú minőségirányításra, a termelői hűségre és a kölcsönös előnyökre épít, így garantálva az ágazati- és általános gazdasági problémáktól nagymértékben független működést. Több száz, jellemzően Kecskemét 80 kilométeres körzetében dolgozó magyar őstermelő alkotja az Univer termeltetési rendszerének gerincét. Ágoston Béla, a vállalat nyersanyagbeszerzési igazgatója több évtizede szervezi és koordinálja az Univer szántóföldi zöldségnövényeinek termeltetését a térségben. Tevékenységével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a szántóföldi zöldségnövények (paradicsom, fűszerpaprika, kápia paprika, fokhagyma, vöröshagyma stb.) magyarországi termelése ismét fellendülőben van.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A szakember közreműködésével olyan szabadföldi zöldségnövény-termeltetési rendszer jött, illetve jön létre Kecskemét vonzáskörzetében, amely példaként állítható az ország más régiói számára. Különös figyelmet érdemel az a több száz hektáros, tiszai vízre alapuló öntözési rendszer, amelyet ebben a szezonban üzemeltettek be, biztosítva az Univer alapanyagszükségletét. A cég hagyományosan lokálpatrióta elveket vall, tehát az ősi nyersanyagvevő forrásokat igyekeznek minden erejükkel életben tartani, a nyersanyagaik zömét közvetlenül Kecskemét környékéről szerzik be - tudatta Ágoston Béla, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év növénytermelője" kategória egyik jelöltje volt.


Azt a filozófiát valljuk, hogy településenként a termelőket közösségként kezeljük. Igazából a biztonságot nekünk ez jelenti. Összesen 500-550 családot számolunk évente, akikkel visszatérő partnerként tavasszal szerződéses viszonyt létesítünk. Nagyon meg kell dolgoznunk azért, hogy magunk körül megtartsuk a termelőinket. Nagyon oda kell tenni magunkat szakmailag, üzletileg és emberileg is ahhoz, hogy ez a nagy létszámú termelői közösség továbbra is velünk kapcsolatban maradjon  

- mondta Ágoston Béla. 

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34