Több száz magyar termelő viszi ide a zöldséget évente: ezért éri meg nekik

Több száz magyar termelő viszi ide a zöldséget évente: ezért éri meg nekik

agrarszektor.hu
A kecskeméti Univer Product Zrt. negyven éve saját, kizárólag magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki, amely a szigorú minőségirányításra, a termelői hűségre és a kölcsönös előnyökre épít, így garantálva az ágazati- és általános gazdasági problémáktól nagymértékben független működést. Több száz, jellemzően Kecskemét 80 kilométeres körzetében dolgozó magyar őstermelő alkotja az Univer termeltetési rendszerének gerincét. Ágoston Béla, a vállalat nyersanyagbeszerzési igazgatója több évtizede szervezi és koordinálja az Univer szántóföldi zöldségnövényeinek termeltetését a térségben. Tevékenységével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a szántóföldi zöldségnövények (paradicsom, fűszerpaprika, kápia paprika, fokhagyma, vöröshagyma stb.) magyarországi termelése ismét fellendülőben van.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szakember közreműködésével olyan szabadföldi zöldségnövény-termeltetési rendszer jött, illetve jön létre Kecskemét vonzáskörzetében, amely példaként állítható az ország más régiói számára. Különös figyelmet érdemel az a több száz hektáros, tiszai vízre alapuló öntözési rendszer, amelyet ebben a szezonban üzemeltettek be, biztosítva az Univer alapanyagszükségletét. A cég hagyományosan lokálpatrióta elveket vall, tehát az ősi nyersanyagvevő forrásokat igyekeznek minden erejükkel életben tartani, a nyersanyagaik zömét közvetlenül Kecskemét környékéről szerzik be - tudatta Ágoston Béla, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év növénytermelője" kategória egyik jelöltje volt.


Azt a filozófiát valljuk, hogy településenként a termelőket közösségként kezeljük. Igazából a biztonságot nekünk ez jelenti. Összesen 500-550 családot számolunk évente, akikkel visszatérő partnerként tavasszal szerződéses viszonyt létesítünk. Nagyon meg kell dolgoznunk azért, hogy magunk körül megtartsuk a termelőinket. Nagyon oda kell tenni magunkat szakmailag, üzletileg és emberileg is ahhoz, hogy ez a nagy létszámú termelői közösség továbbra is velünk kapcsolatban maradjon  

- mondta Ágoston Béla. 

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?