Több száz magyar termelő viszi ide a zöldséget évente: ezért éri meg nekik

Több száz magyar termelő viszi ide a zöldséget évente: ezért éri meg nekik

agrarszektor.hu
A kecskeméti Univer Product Zrt. negyven éve saját, kizárólag magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki, amely a szigorú minőségirányításra, a termelői hűségre és a kölcsönös előnyökre épít, így garantálva az ágazati- és általános gazdasági problémáktól nagymértékben független működést. Több száz, jellemzően Kecskemét 80 kilométeres körzetében dolgozó magyar őstermelő alkotja az Univer termeltetési rendszerének gerincét. Ágoston Béla, a vállalat nyersanyagbeszerzési igazgatója több évtizede szervezi és koordinálja az Univer szántóföldi zöldségnövényeinek termeltetését a térségben. Tevékenységével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a szántóföldi zöldségnövények (paradicsom, fűszerpaprika, kápia paprika, fokhagyma, vöröshagyma stb.) magyarországi termelése ismét fellendülőben van.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szakember közreműködésével olyan szabadföldi zöldségnövény-termeltetési rendszer jött, illetve jön létre Kecskemét vonzáskörzetében, amely példaként állítható az ország más régiói számára. Különös figyelmet érdemel az a több száz hektáros, tiszai vízre alapuló öntözési rendszer, amelyet ebben a szezonban üzemeltettek be, biztosítva az Univer alapanyagszükségletét. A cég hagyományosan lokálpatrióta elveket vall, tehát az ősi nyersanyagvevő forrásokat igyekeznek minden erejükkel életben tartani, a nyersanyagaik zömét közvetlenül Kecskemét környékéről szerzik be - tudatta Ágoston Béla, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év növénytermelője" kategória egyik jelöltje volt.


Azt a filozófiát valljuk, hogy településenként a termelőket közösségként kezeljük. Igazából a biztonságot nekünk ez jelenti. Összesen 500-550 családot számolunk évente, akikkel visszatérő partnerként tavasszal szerződéses viszonyt létesítünk. Nagyon meg kell dolgoznunk azért, hogy magunk körül megtartsuk a termelőinket. Nagyon oda kell tenni magunkat szakmailag, üzletileg és emberileg is ahhoz, hogy ez a nagy létszámú termelői közösség továbbra is velünk kapcsolatban maradjon  

- mondta Ágoston Béla. 

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55