Régóta várt segítséget kapnak a magyar sertéstartók: mutatjuk, mit kell tudni róla

Régóta várt segítséget kapnak a magyar sertéstartók: mutatjuk, mit kell tudni róla

agrarszektor.hu
A takarmányárak drasztikus emelkedése és a sertéspiac nehézségei miatt a sertéságazat számára nyújtott intézkedéscsomag újabb eleme válik elérhetővé. Az erre vonatkozó miniszteri rendelet már megjelent.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A sertéstartók számára az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Konstrukció és az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében 2022. január 1. és 2022 június 30. között újonnan felvett hitelekhez 100%-os mértékű kamat-, kezességi díjtámogatást, valamint a hitelek megkötésével-, fenntartásával kapcsolatban felmerülő, előre meghatározott költségek 100%-ára vonatkozó költségtámogatást nyújt az Agrárminisztérium. A hitelkérelmeket a KAVOSZ koordinálásában működő regisztráló irodákban lehet benyújtani, előreláthatóan január első hetének második felétől - olvasható az Agrárminisztérium közleményében. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A 100%-os támogatásban részesíthető hitel összege a vállalkozás tenyészetében lévő állatok számához igazodik, számított átlagos állategységenként legfeljebb 500 000 forint. A támogatással az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel esetében a KKV minősítésnek megfelelő vállalkozások maximum 200 millió forint összegű, 3 éves lejáratú, míg az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 esetében a nagyvállalatok és a KKV-k maximum 150 millió forint összegű, 6 éves futamidejű, azokon belül 3 éves türelmi idejű kamat- és költségmentes forgóeszköz hitelhez juthatnak. A hitelekkel kapcsolatos részletes információ a www.kavosz.hu és a www.mfb.hu oldalon található.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?