Az agráripar meghatározó szereplőivel kötött együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem
Stratégiai megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem, a Bábolna Tetra Kft. és a Bábolna Brojler Kft.
Stratégiai megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem, a Bábolna Tetra Kft. és a Bábolna Brojler Kft.
Gyógynövényeket is tartalmazó étrend-kiegészítőket fejlesztettek.
A fejlesztések 4,2 milliárd forint támogatással valósulhattak meg.
Te megkóstolnád?
Gyógynövényismerő- és felhasználó képzés indul a SZIE-n januárban.
Megnövekedett a környezetben valóban jelen lévő mikroműanyagok koncentrációja.
A Szent István Egyetem élelmiszermérnöke lett az év borásza.
Úgynevezett okos tojást tojó tyúkokat nevelnek az Egyetemen.
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
A szabadalmakat a SZIE és a Blue Seven Group Zrt. közösen fejlesztették.
Jelentős változást hozott 2020 a precíziós gazdálkodásban Magyarországon.
A körforgásos gazdaság nem létezhet a biohulladékok helyi hasznosítása nélkül.
Az egyetem ismét meghirdette a két féléves Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzést.
Vízágyas matracok és modern fejőrobotok szolgálják majd a tehenek kényelmét.
A hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a SZIE szakemberei.
A töppesztéssel készülő szalmaborokkal kivédhetőek a klímaváltozás hatásai.
Minimalizálható a magyar halgazdálkodás ökológiai hatása a vizekre.
Túl sok a kérdés az invazív fajként viselkedő aranysakálokkal kapcsolatban.
Komoly szerepe lehet a vadászpókoknak az almakártevők szabályozásában.
Nemzeti érdek az agrárhivatás vonzóbbá tétele és a fiatal gazdák támogatása.
Bár világszerte számos országban népszerű a nyulak húsa, hazánkban a fogyasztás nagyon alacsony.
A mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő pályázatok komoly beruházásokra adnak lehetőséget az OTP agrárgazdasági értékesítési igazgatója szerint.
Egyre kedveltebbek itthon is az olyan többfunkciós élő kerti térelválasztók, sövények, amelyek ehetők is.
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
A szektor turisztikai ága folyamatosan erősödik, új tevékenységek jöttek létre és lettek hamar népszerűek.
Az elmúlt években jelentős változások, illetve folyamatok mentek végbe a magyar mezőgazdaságban az éghajlatváltozás, a növényvédőszer-kivonások, és a politikai tényezők tekintetében is.
A Soós Tészta Kft. több mint 40 éve nyújt kiváló minőségű tésztákat a vásárlók számára, és a KMÉ-védjegyet 26 termékük kapta meg.
Az őszi kalászosok gyomirtásának időzítése és hatékonysága döntő szerepet játszik a termésbiztonság szempontjából, mivel a téli hónapok során jelentős változások történhetnek a gyomnövények növekedésében.
Nincs termelő, aki az utóbbi 3-5 évben ne szembesült volna az ultraibolya sugárzás következtében fellépő károkkal, ami évről évre nagyobb problémákat okoz a termelésben.