Az agráripar meghatározó szereplőivel kötött együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem
Stratégiai megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem, a Bábolna Tetra Kft. és a Bábolna Brojler Kft.
Stratégiai megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem, a Bábolna Tetra Kft. és a Bábolna Brojler Kft.
Gyógynövényeket is tartalmazó étrend-kiegészítőket fejlesztettek.
A fejlesztések 4,2 milliárd forint támogatással valósulhattak meg.
Te megkóstolnád?
Gyógynövényismerő- és felhasználó képzés indul a SZIE-n januárban.
Megnövekedett a környezetben valóban jelen lévő mikroműanyagok koncentrációja.
A Szent István Egyetem élelmiszermérnöke lett az év borásza.
Úgynevezett okos tojást tojó tyúkokat nevelnek az Egyetemen.
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
A szabadalmakat a SZIE és a Blue Seven Group Zrt. közösen fejlesztették.
Jelentős változást hozott 2020 a precíziós gazdálkodásban Magyarországon.
A körforgásos gazdaság nem létezhet a biohulladékok helyi hasznosítása nélkül.
Az egyetem ismét meghirdette a két féléves Gyümölcs-zöldségfeldolgozó képzést.
Vízágyas matracok és modern fejőrobotok szolgálják majd a tehenek kényelmét.
A hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a SZIE szakemberei.
A töppesztéssel készülő szalmaborokkal kivédhetőek a klímaváltozás hatásai.
Minimalizálható a magyar halgazdálkodás ökológiai hatása a vizekre.
Túl sok a kérdés az invazív fajként viselkedő aranysakálokkal kapcsolatban.
Komoly szerepe lehet a vadászpókoknak az almakártevők szabályozásában.
Nemzeti érdek az agrárhivatás vonzóbbá tétele és a fiatal gazdák támogatása.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.