Csak így élheti túl a magyar szőlő: nincs több idő, lépni kell
A körülmények ma már egészen mások, sok termelő azonban még mindig makacsul ragaszkodik a megszokott módszerekhez.
A körülmények ma már egészen mások, sok termelő azonban még mindig makacsul ragaszkodik a megszokott módszerekhez.
Bőséges szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren a Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen.
A magasabb minőségi kategóriákba tartozó borok előállítására kell összpontosítania a jövőben a Grand Tokaj Zrt.-nek.
Több millió szőlőtőkét vágtak már ki az ausztrál gazdák, de ez sem jelent megoldást a problémáikra.
Rengeteg a kérdőjel az idei szőlőtermés körül.
Hasznos tudnivalók az őszi telepítéshez.
Fertőző betegség és rettegett kártevő támadja a magyar szőlőt.
Kezdődik az ültetési anyagok kitermelése.
A hagyományt feladva növelik a champagne-i szőlőtőkék közötti távolságot.
Most mindennél fontosabb, hogy a termelők hazai csemetét vásároljanak.
Idén korábban kezdődik a szüretet, előbb kóstolhatunk újbort is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.