Váratlan dolog derült ki a nálunk is megjelent ázsiai tigrisszúnyogról
A rovar leginkább az urbanizált, melegebb régiókban vált gyakorivá, és ott mutatott pozitív kapcsolatot a fajgazdagabb őshonos közösségekkel.
A rovar leginkább az urbanizált, melegebb régiókban vált gyakorivá, és ott mutatott pozitív kapcsolatot a fajgazdagabb őshonos közösségekkel.
Az élelmiszeripar a gazdaság egyik legfontosabb ágazata, amely jelentős mértékben igénybe veszi a természetes erőforrásokat.
A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság számításai szerint 2025 első kilenc hónapjában 210 millió köbméterrel több víz maradt Magyarországon
Több mint 400 kilogramm busa pusztult el az Akolszögi Holt-Tiszában, ahol másfél hónapja bomlanak a parton.
Több ezer gazda részvételével készült felmérés Magyarországon a vízvisszatartási hajlandóságról.
Ahogy a klímaváltozás hatásait tapasztaljuk, okkal számíthatunk arra, hogy kertjeink 2050-ben nem úgy fognak kinézni, mint most.
Néhány ügyes praktikával rengeteget spórolhat az ember a vízfogyasztásán, és egyben a vízszámláján is.
Befejeződött a Dunántúli-középhegységben a karsztvízszintet vizsgáló európai uniós projekt.
Vízpótlásra szorulhat a Balaton 2040-től a szakértők szerint, egy bemutatott új modell alapján.
Most jönnek csak az igazán száraz évek!
Esővízgyűjtés kezdőknek és haladóknak!
Egyre kevesebb a víz sok folyónkban, és jelentős mértékű utánpótlás sem érkezik.
Így érdemes gyűjteni az esővizet.
1999 és 2019 között készült műholdfelvételeket elemeztek Ausztráliában.

2025 a szakma szerint „fekete év” lett, hiszen Magyarországon soha nem mértek még ilyen alacsony almatermést, mint most.
Az Európai Unión belül a juh- és kecskeimport dinamikusan bővült, 2025 első hét hónapjában 20 százalékos növekedést mértek.
Hiánypótló köteteket adott ki a MATE, melyek választ adhatnak a klímaváltozás okozta nehézségekre is.
Miközben a világpiacon több tejtermék ára meredeken zuhan, Magyarországon valamivel visszafogottabb a mozgás.
Dunaharasztiban találkozott Nagy Istán és Cristophe Hansen uniós agrárbiztos.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.