Az idei a pálinka éve lesz?

agrarszektor.hu
A tavalyi év komoly hatással volt a pálinkafőzésre: a kedvezőtlen gyümölcstermés, az emelkedő gyümölcsárak, a kétszer megemelt jövedéki adó, valamint a magánfőzés intézményének bevezetése formálta a piacot - olvasható a 4cent.hu cikkében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elmúlt egy két évben jelentősen megnőtt a kereskedelmi főzdék száma, az új főzdék még nem találták meg az értékesítési helyeiket, likviditási gondjaik megoldására kényszerűségből csökkentett árakkal dolgoznak bevételeik állandósítására, ez pedig lépésre késztetheti a már évek óta a piacon lévőket - véli Csalló Jenő, a Vödörvölgyi Pálinkaház, a Csalló pálinkák tulajdonosa, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja. Hozzátette: az elmúlt év rossz gyümölcstermést hozott, emiatt magasak voltak az árak, ez sem tett jót a kereskedelmi főzdéknek. Éppen ez utóbbi miatt elsősorban azt remélem ettől az évtől, hogy jó termés lesz, ha az árak nem is csökkenek, de nem emelkednek.

Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója, a Pannonhalmi Pálinkárium tulajdonosa, az Év vállalkozója 2010. díj nyertese szerint a pálinka üzletágban 2010 volt a válság éve, és reméli, 2011 minden tekintetben kis javulást hoz. Véleménye szerint a pálinkapiac szegmentálódik, úgy tűnik, nem marad meg a top, vagy elit árkategóriában. Az is fontos lesz 2011-ben, hogy a kormány hogyan gondolkodik a jövedéki adóról: az eddigi évek gyakorlatától eltérően 2011 év elején nem volt jövedéki adóemelés. Az elmúlt évi két emelés legalább 15 százalékos fogyasztás csökkenést eredményezett, ekképpen az adóbevételek is csökkentek.

A 2010-es termésből nem lehetett azt a mennyiséget lefőzni, amit terveztünk - mondta el Bolyhos Zoltán a Bolyhos pálinkafőzde tulajdonosa, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja. Épp ezért az idei évtől megfelelő gyümölcstermést, kiváló beltartalmi értékeket és a tavalyinál olcsóbb árakat vár a szakember.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?