Jó hírt kaptak a pálinkakészítők: ennek sokan örülni fognak

Jó hírt kaptak a pálinkakészítők: ennek sokan örülni fognak

agrarszektor.hu
Magyarországon a pálinkafőzés nem csupán gazdasági tevékenység, hanem mélyen gyökerező kulturális örökség is. A pálinka, mint a gasztrokultúra elválaszthatatlan része, generációkon átívelő tudást és hagyományt őriz. Ez az örökség azonban nem áll meg a múltban: a modern technikák és elméleti ismeretek bevonásával a hagyományos főzési eljárásokat új szintre emelhetjük.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Minőség és szakértelem

A pálinkakészítés művészete finom egyensúlyon alapul: a megfelelő alapanyagok kiválasztása, a főzési folyamatok pontos ismerete és a minőségellenőrzés kulcsfontosságú. A pálinkakészítő tanfolyamok éppen azért fontosak, mert nem csupán elméleti tudást, hanem gyakorlati készségeket is biztosítanak, így a résztvevők képesek lesznek magas minőségű párlatot előállítani, legyen szó otthoni, hobbiszintű vagy akár a nemzetközi piacokra törő, üzleti céllal történő pálinkafőzésről - írja közleményében a DEKRA Akademie.

A pálinkafőzés gazdasági és piaci perspektívái

A pálinkakészítés nem csupán kulturális, hanem jelentős gazdasági tevékenység is, különösen Magyarországon. A minőségi pálinka iránti növekvő kereslet és a folyamatosan változó piaci trendek miatt egyre fontosabb a szakszerű képzés és a technológiai innováció. A DEKRA Akademie felnőttképző tanfolyama éppen arra biztosít lehetőséget, hogy a résztvevők megfeleljenek a piac elvárásainak és kiemelkedjenek a versenyben.

A tanfolyam ugyanakkor egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevőknek: szakértő oktatók, modern technológiai háttér és a gyakorlat középpontba helyezése révén a tanfolyam résztvevői nem csupán elméleti tudásra tehetnek szert, hanem valós készségeket is elsajátíthatnak. A tanfolyamhoz való csatlakozás pedig egyszerű: az elkötelezettség és a pálinkakészítés iránti szeretet mellett csupán alapfokú iskolai előképzettség szükséges. Tornyi Lajos, a DEKRA Akademie értékesítési igazgatója elmondta, nem kizárólag vállalkozók érkeznek a tanfolyamokra, vagy a pálinkakészítés iránt hobbi szinten érdeklődők, hanem azok is, akik e végzetséggel betölthető munkakörökben kívánnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A felnőttképző 2023-ban, már 4 tanfolyamot is indított az új elnevezésű pálinkakészítő képzésből. E képzések sikeres befejezését követően a résztvevők képessé válnak arra, hogy új tudások birtokában aktív szereplőivé váljanak a magyar pálinkaiparnak. A tanulók jártassá válnak a pálinka-előállításban és a hozzá kapcsolódó szakmai technológiák alkalmazásában. Nemcsak a cefrekészítés, erjesztés, a nyers párlat kezelésében, érlelésében szerez magabiztos tudást, hanem az elkészült pálinka szakszerű palackozásában is. A résztvevők képessé válnak hatékonyan és gazdaságosan kezelni, működtetni pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket, miközben megismerik a jövedéki termék adózására, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat és rendelkezéseket. A sikeres vizsga után pedig, szakmai ismeretei alapján akár pálinkakóstolót, -bemutatót is tarthat a képzés résztvevője.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?