A fogyasztók méltó tájékoztatása: íme a minőséget előállító pincészetek

agrarszektor.hu
Lezajlott a XIV. Veszprém Megyei Palackos Borok versenye Badacsonyban. A Veszprém Megyei Agrárkamara által szervezett borverseny széles szakmai és társadalmi érdeklődésre tartott számot az idei évben is - tájékoztat a Magyar Agrárkamara.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Veszprém Megyei Palackos Borok versenye mára tradícióvá vált - emelte ki Dr. Kállay Miklós a Borverseny elnöke megnyitójában.

Az idei évben is több mint 200 mintával neveztek Veszprém megye bortermelői a megmérettetésre. A Borverseny méltó tájékoztatása a fogyasztóknak a borok minőségéről és a minőséget előállító pincészetekről. A 6 bíráló bizottság munkájában részt vett Ferenc Vilmos a Magyar Agrárkamara Kertészeti Osztályának alelnöke is. A bíráló bizottságba folyamatosan kerültek bevonásra a megye fiatal borászai. Az elmúlt időszakban történt kezdeményezés mára elérte célját és a bírálok között a fiatalok részvételére is bizton számíthattak a szervezők.

A borversenyen 2 nevezett bort nagyarany érem, és 28 palackos bort arany érem szintűnek minősített a bíráló bizottság.

A fenti borok az alábbi pincészetekből, termelőktől kerületek az asztalra:

A versenyre a Veszprém megyében termett szőlőből készült palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borok, illetve a Veszprém megyében lévő borászati üzemekben készült pezsgők voltak nevezhetők.

További nevezési feltétel volt:

  • A tulajdonos a nevezett borból legalább 300 liter készlettel rendelkezzen.
  • Egy termelő legfeljebb hét fajta bort nevezhet.

A borverseny minden évben széleskörű, a megye borász társadalmát összefogó együttműködés keretében szerveződik - emlékeztet a Veszprém Megyei Agrárkamara.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55