Fokozottan ellenőrzi az illegális párlatokat a NAV

agrarszektor.hu
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ősz folyamán speciális ellenőrzéseket tervez, hogy megakadályozza a magánfőzéssel vagy bérbefőzéssel készített párlatok illegális kereskedelembe hozatalát.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A NAV szóvivője, Suller György Attila őrnagy elmondta, fokozott ellenőrzésre lehet számítani a kiemelt kockázatú, "pancsolt" szeszesitalok értékesítésére alkalmas területeken, mint például az alacsony árkategóriás vendéglátóipari egységek, a piacok, a vásárok és bizonyos közterületek.

A vizsgálatok hatékonyabbá tétele érdekében a NAV ellenőrzéseit alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok is segítik majd.

Hangsúlyozzák, hogy az akció nem azok ellen a magánszemélyek ellen indul, akik otthon, legális úton, saját fogyasztásra készítenek párlatot.

A közlemény szerint a pénzügyőrök ezen felül továbbra is kiemelten ellenőrzik az adójegy nélküli dohányárukat, mint egyéb jövedelmi termékeket, hiszen az illegális kereskedelem ezen a területen virágzik leginkább - írja a borespiac.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?