Magyarországon is bővült a Natura 2000 természetvédelmi területe

agrarszektor.hu
18800 négyzetkilométerrel növekedett Európa természetvédelmi területének, a Natura 2000-nek nagysága. Ebből mintegy 17 ezer négyzetkilométer tengeri terület, és főként az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Belgiumban, Görögországban, Cipruson és Olaszországban található.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hálózat így jelenleg Európa szárazföldi területeinek majdnem 18 százalékát fedi le, a tengereken pedig több mint 145 ezer négyzetkilométert foglal magába. A Natura 2000 hálózatot Európa legértékesebb, veszélyeztetett állat- és növényfajainak és élőhelyeinek megóvása céljából, valamint a biológiai sokféleség pusztulásának megállítására és az ökoszisztéma-szolgáltatások megőrzésére hozták létre - írja a piacesprofit.hu.

A mostani bővítésekben a legnagyobb szerepet az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Görögország, Ciprus, Magyarország, Litvánia és Olaszország játszotta.

Janez Potoènik, európai környezetvédelmi biztos nyilatkozatában kifejtette, hogy a Natura 2000 hálózat a biodiverzitás csökkenése elleni küzdelemben jelenleg a leghatékonyabb eszközök egyike, az európai tengerek szélesebb körű védelme pedig különösen üdvözlendő. A védett területek menedékül szolgálnak Európa számos ritka és veszélyeztetett fajának.

Az atlanti régióban Egyesült Királyság részéről új területként csatlakozott a hálózathoz kilenc hidegvízi korallzátony, köztük a Rockall-sziget korallzátonyai, amelyek kiemelten fontosak a biológiai sokféleség szempontjából.

E bizottsági határozatok elfogadása fontos lépést jelent a Natura 2000 hálózat 2012-ig tervezett létrehozásának teljesítése felé, amely a Bizottság által ebben az évben elfogadott, biológiai sokféleségre vonatkozó új európai uniós stratégiába foglalt javaslatok egyik központi tevékenységét jelenti.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02