Európa első új bora a Badacsonyörsön készült Csabagyöngye

agrarszektor.hu
A Varga pincészetben százötvenezer palack Csabagyöngye készült Badacsonyörsön, ez Európa első újbora, és ebből a szőlőből csak ez a pincészet készít bort.

Early Bird jegyek az Agrárszektor 2025 konferenciára!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

Varga Péter tulajdonos, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a Csabagyöngye érlelés nélkül készül, vagyis hidegkezelés után rögtön palackozzák.

A Varga pincészet 1993-ban kezdte meg működését, az első évben 800 ezer palack borral, tavaly már 11,4 millió palackot értékesítettek, az idén pedig elérik a 12 milliót, mondta Varga Péter. A borászat egyetlen évtől eltekintve a gazdasági válság éveiben is képes volt szerényen növekedni.

A pincészet közepes árfekvésű borokkal kezdte meg működését, 10 évvel ezelőtt azonban saját szőlőbázist hozott létre zömében saját telepítéssel, ami lehetővé tette presztizsborok készítését is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Igen, a KWS TOP4 Mátrix működik! (x)

A visszatérő, hatalmas károkat okozó évjárati és növénytermesztési katasztrófa biztatott bennünket, hogy foglaljuk egyedi kukoricatermesztési kockázatkezelési rendszerbe a KWS modern kukoricahibridjeit.

Támogatott tartalom

Rhizál: a víz bölcsője a búza számára (x)

A Rhizál® a HED-LAND Hungária Kft. különleges biológiai csávázó és talajkezelő készítménye, amely a Rhizobium alamii törzset tartalmazza, és hatékonyan segíti az őszi búza kelését, korai fejlődését és szárazságtűrését.

Támogatott tartalom

Kertből az asztalra (x)

Közösségi főzéssel búcsúzott a nyártól a Kiskert program Vizsolyban

EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. október 14. 06:03