Tovább nőttek a belvízes területek az Alsó-Tiszánál

agrarszektor.hu
Közel 500 hektárral nőtt a belvíz borította terület az Alsó-Tisza vidékén az elmúlt 24 órában, így már 40900 hektárt lepett el a víz, melynek fele mezőgazdasági terület.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mintegy 12 ezer hektárnyi vetés, és 8550 hektár szántó áll víz alatt a regionális vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint. Az igazgatóság két belvízvédelmi szakaszán harmad-, négyen másod-, két belvízvédelmi szakaszán pedig elsőfokú a készültség. A térségben működő vízgazdálkodási társulatok közül a Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulatnál harmadfokú készültség mellett folyik a védekezés, a többi társulatnál első- és másodfokú a készültség. Kömpöcön, Kunszentmártonon, Mindszenten, Székkutason és Újszentivánon másodfokú, hat településen pedig elsőfokú készültség mellett védekeznek a belvíz ellen - tudatta a szakember.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) működési területén 216,792 kilométeren - a Tiszán és a Maros torkolati szakaszán - első-, 22,813 kilométeren - a Hármas-Körös alsó szakaszán - másod-, 21,1 kilométeren - a folyó öcsöd-kunszentmártoni térségében - harmadfokú árvízvédelmi készültség van. Az igazgatóság 138 emberrel vesz részt az árvízvédekezésben: figyelő szolgálatot látnak el, és végrehajtják az árvízi jelenségek által indokolt feladatokat - közölte az igazgató.

(MTI)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?