Működik a trükk: sosem volt még ilyen könnyű a szúnyogok és a hangyák távoltartása

agrarszektor.hu
Rengeteg olyan rovar van, amely évről évre folyamatosan megkeseríti az életünket, főleg a meleg nyári napokon. Ilyenek akár a szúnyogok, a hangyák, vagy a kullancsok. Nem is gondolnánk azonban, hogy nem csak különböző krémekkel, vagy vegyszerekkel tarthatjuk távol őket, de több olyan növény is van, amelyet ha elültetünk a kertünkben, vagy pár cseréppel kirakunk a teraszunkra, el fognak minket kerülni ezek az idegesítő ízeltlábúak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szúnyogok idén nagyon sok problémát okoznak, nem csak a kertészek számára, akik a növények között járva felzavarhatják őket, de azoknak is rengeteg kellemetlen percet hozhatnak, akik csak néhány nyugodt órát szeretnének eltölteni házuk teraszán. A jól megszokott, és nem mindig bevált vegyszerek helyett azonban érdemes kipróbálni a természetes módszereket is, amelyekkel távol lehet tartani ezeket az idegesítő rovarokat. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Ezek a növények döntően fűszernövények, amelyek az illóolajuk segítségével megzavarják és elriasztják a nem kívánatos ízeltlábúakat. A rozmaringgal a bolhákat és a kullancsokat tarthatjuk távol otthonunktól, a bolhák ellen azonban a levendulával is felléphetünk. A bazsalikom tökéletes ellensége a szúnyogoknak és a házilegyeknek, az egyre idegesítőbb szúnyoghad ellen ugyanakkor a levendula, a macskamenta, a borsmenta, és a körömvirág is óriási segítség lehet. 

A levendula emellett képes távol tartani a molyokat és a házilegyeket is, a borsmenta a hangyákat és a pókokat is elriasztja, a körömvirág pedig a levéltetvek ellen is tökéletes megoldás lehet. Érdemes tudni, hogy nem több méter távolságban védenek meg minket a rovaroktól ezek a növények, viszont egy jelentős mennyiségüket valóban képesek elriasztani. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?