Működik a trükk: sosem volt még ilyen könnyű a szúnyogok és a hangyák távoltartása

agrarszektor.hu
Rengeteg olyan rovar van, amely évről évre folyamatosan megkeseríti az életünket, főleg a meleg nyári napokon. Ilyenek akár a szúnyogok, a hangyák, vagy a kullancsok. Nem is gondolnánk azonban, hogy nem csak különböző krémekkel, vagy vegyszerekkel tarthatjuk távol őket, de több olyan növény is van, amelyet ha elültetünk a kertünkben, vagy pár cseréppel kirakunk a teraszunkra, el fognak minket kerülni ezek az idegesítő ízeltlábúak.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A szúnyogok idén nagyon sok problémát okoznak, nem csak a kertészek számára, akik a növények között járva felzavarhatják őket, de azoknak is rengeteg kellemetlen percet hozhatnak, akik csak néhány nyugodt órát szeretnének eltölteni házuk teraszán. A jól megszokott, és nem mindig bevált vegyszerek helyett azonban érdemes kipróbálni a természetes módszereket is, amelyekkel távol lehet tartani ezeket az idegesítő rovarokat. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Ezek a növények döntően fűszernövények, amelyek az illóolajuk segítségével megzavarják és elriasztják a nem kívánatos ízeltlábúakat. A rozmaringgal a bolhákat és a kullancsokat tarthatjuk távol otthonunktól, a bolhák ellen azonban a levendulával is felléphetünk. A bazsalikom tökéletes ellensége a szúnyogoknak és a házilegyeknek, az egyre idegesítőbb szúnyoghad ellen ugyanakkor a levendula, a macskamenta, a borsmenta, és a körömvirág is óriási segítség lehet. 

A levendula emellett képes távol tartani a molyokat és a házilegyeket is, a borsmenta a hangyákat és a pókokat is elriasztja, a körömvirág pedig a levéltetvek ellen is tökéletes megoldás lehet. Érdemes tudni, hogy nem több méter távolságban védenek meg minket a rovaroktól ezek a növények, viszont egy jelentős mennyiségüket valóban képesek elriasztani. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?