Erre senki sem számított: döbbenetes hírek érkeztek a Tiszáról

Erre senki sem számított: döbbenetes hírek érkeztek a Tiszáról

agrarszektor.hu
Megjelent a belvíz az Alföldön, árad a Tisza. Már 10 szakaszon rendeltek el elsőfokú belvízvédelmi készültséget, komolyabb árhullám vonul le a Tiszán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Decemberben hazánk nagy részén eddig nem volt hiány csapadékból, két hét alatt helyenként 100 mm-nél is több hullott - írja az Időkép. A hosszantartó aszály mostanra mindenhol megszűnt, telítetté váltak a talajok, olyannyira, hogy az Alföld egyes részein már a belvíz is megjelent. A mélyebb fekvésű szikes, agyagos talaj nehezebben engedi át a vizet, ezért egyre nagyobb felszíni tavak alakulnak ki.

A kialakult helyzet miatt a Tisza mentén 10 szakaszon elsőfokú belvízvédelmi készültség lépett érvénybe. Áradnak a kelet-magyarországi folyók is, a Tiszán jelentős árhullám indult el, a folyó felső szakaszain a jövő hét első napjaiban másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet megközelítő vízállások is lehetnek. A kialakult ár- és belvízvédelmi helyzet a következő napokban nem romlik tovább, szárazabb időszak következik.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02