Óriási mennyiségű marhahúst semmisítenek meg az USA-ban

agrarszektor.hu
Veszélyes baktériumfertőzés miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több mint 816 ezer tonna darált marhahúst semmisítenek meg az Egyesült Államokban, miután a mezőgazdasági minisztérium élelmiszerbiztonsági részlege közölte, hogy a március 31. és az április 18. között kibocsátott termék Escherichia coli baktériumot tartalmazhat.

A The Daily News bulvárlap honlapján megjelent jelentés szerint a hat év óta legjelentősebb darálthús-visszavonás 12 államot érint. Ez elegendő ahhoz, hogy az intézkedést országosnak minősítsék.

Az agrártárca nem nevezte meg, mely üzletekben vagy éttermekben bukkantak a fertőzött húskészítményre. Sajtóértesülések szerint baktériumot a Wolverine Packing Co. detroiti csomagolóüzemből származó húsban találtak. Michigan, Ohio, Massachusetts és Missouri államból összesen 11 megbetegedést jelentettek.

Az E.coli baktérium hasmenést és hasi görcsöket okozhat. A fertőzés általában körülbelül egy hétig tarthat, de súlyos esetekben a baktérium életveszélyes veseelégtelenséget okozhat. Egészségügyi szakértők szerint a baktérium ellen alapos kézmosással és a darált hús alapos átsütésével lehet védekezni.

Az amerikai járványügyi hatóság (CDC) becslései szerint évente minden hatodik amerikai megbetegszik valamilyen élelmiszerszennyeződés miatt. Az országban évente háromezren halnak meg az élelmiszerekkel összefüggésbe hozható okok miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?