A baromfi ágazatnak nagyon fog fájni az orosz embargó

agrarszektor.hu
Az Oroszország által bevezetett korlátozó intézkedések a magyar baromfi ágazatban működő cégeket több ok miatt is érzékenyen érintik, a közvetett hatások lesznek a legerősebbek - vélekedett Bárány László, a Broilerszövetség elnöke, a Baromfi Termék Tanács (BTT) volt elnöke az MTI megkeresésére.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Bárány László szerint a magyar baromfitermékeknek az orosz piacról a tilalom miatt kiszorult termékekkel kell majd versenyezniük az unió piacán - így belföldön is - és a harmadik országokban egyaránt, hiszen az embargó miatt piacot keresnek majd maguknak. Ez igen jelentős versenyt, esetenként hátrányt jelent a magyar termékek számára. A szakember jelezte: a brojlercsirke kivitele Oroszországba nem jelentős, viszont a magyar kacsa-, a liba-, valamint pulykahúst, amelynek exportja nagymértékű, közvetlenül is rendkívül kedvezőtlenül érinti a tilalom.

Az elnök utalt rá: csütörtökön éppen orosz vevőivel tárgyalt, amikor értesült az orosz korlátozó intézkedésekről. A nála tartózkodó orosz üzletemberek szerint az egyes államokkal szembeni tényleges embargós intézkedéseket az adott ország Oroszországgal szembeni megnyilvánulásai határozzák majd meg.

Arról is beszéltek, hogy az embargós intézkedések miatt kieső élelmiszerek egy részét Oroszország várhatóan Dél-Amerikából pótolja. Ezért előreláthatólag például Brazília, Argentína és Chile vámmentességet kap a hazájukba szállított élelmiszerekre. A hiányzó áruk egy részét pedig Oroszország maga termeli majd meg, így például a csirkehús egy részét, mivel az idei orosz gabonatermés jobb lett a vártnál.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?