Vannak jó hírek is! - Csökkentek az élelmiszerárak

agrarszektor.hu
Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, ezen időszak alatt pedig az élelmiszerárak jellemzően csökkentek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett tájékoztatótájából.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2014. júniushoz viszonyítva az élelmiszerekért átlagosan 0,6%-kal kellett kevesebbet fizetni júliusban, ami meghatározóan az idényáras élelmiszerek - burgonya, friss zöldség, gyümölcs - 5,1%-os árcsökkenésének a következménye. E csoport nélkül számítva az élelmiszerek ára az előző hónaphoz képest nem változott. Valamelyest nőtt a sertéshús (1,5%), valamint a csokoládé, kakaó (1,1%) ára, viszont a szeszes italok, dohányáruk ára kis mértékben, 0,1%-kal csökkent egy hónap alatt.

12 hónap alatt, 2013. júliushoz viszonyítva, az élelmiszerárak 0,4%-kal csökkentek. Ezen belül csökkent a cukor (18,5%), a liszt (14,0%), az étolaj (12,4%), az idényáras élelmiszerek (10,1%), valamint a péksütemények (3,1%) ára. Drágult viszont a tej (7,9%), a sajt (7,0%), valamint a sertéshús (2,8%) is. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 7,3%-kal nőtt.

A fogyasztói árakban megjelenő járműüzemanyagokért 1,8%-kal kellett többet fizetni júliusban, mint az azt megelőző hónapban, éves szinten itt 1,4%-os volt a drágulás mértéke.

Az EU 28 tagországában 2014. júniusban a fogyasztói árak (a harmonizált előzetes adatok szerint) átlagosan 0,7%-kal voltak magasabbak, mint az tavalyi év hasonló időszakában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?