Vannak jó hírek is! - Csökkentek az élelmiszerárak

agrarszektor.hu
Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, ezen időszak alatt pedig az élelmiszerárak jellemzően csökkentek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett tájékoztatótájából.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

2014. júniushoz viszonyítva az élelmiszerekért átlagosan 0,6%-kal kellett kevesebbet fizetni júliusban, ami meghatározóan az idényáras élelmiszerek - burgonya, friss zöldség, gyümölcs - 5,1%-os árcsökkenésének a következménye. E csoport nélkül számítva az élelmiszerek ára az előző hónaphoz képest nem változott. Valamelyest nőtt a sertéshús (1,5%), valamint a csokoládé, kakaó (1,1%) ára, viszont a szeszes italok, dohányáruk ára kis mértékben, 0,1%-kal csökkent egy hónap alatt.

12 hónap alatt, 2013. júliushoz viszonyítva, az élelmiszerárak 0,4%-kal csökkentek. Ezen belül csökkent a cukor (18,5%), a liszt (14,0%), az étolaj (12,4%), az idényáras élelmiszerek (10,1%), valamint a péksütemények (3,1%) ára. Drágult viszont a tej (7,9%), a sajt (7,0%), valamint a sertéshús (2,8%) is. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 7,3%-kal nőtt.

A fogyasztói árakban megjelenő járműüzemanyagokért 1,8%-kal kellett többet fizetni júliusban, mint az azt megelőző hónapban, éves szinten itt 1,4%-os volt a drágulás mértéke.

Az EU 28 tagországában 2014. júniusban a fogyasztói árak (a harmonizált előzetes adatok szerint) átlagosan 0,7%-kal voltak magasabbak, mint az tavalyi év hasonló időszakában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?