Figyelem! - Ezek lehetnek a veszélyes élelmiszerek

agrarszektor.hu
Nagy a küzdelem Európában a genetikailag módosított szervezetek (GMO) ellen, de az importált élelmiszerek és az állati takarmányként behozott szójaalapú termékek szennyezettek lehetnek. Magyarország továbbra is élharcosa a GMO-k elleni küzdelemnek.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A magyar álláspont megismertetésére, az EU-n belüli új vita kezdeményezésére szervezett GMO-mentes Európáért címmel konferenciát egy magyar és egy osztrák néppárti európai parlamenti képviselő Brüsszelben. Hölvényi György és Elisabeth Köstinger szerint az embereknek kételyeik vannak a genetikailag módosított termékek körüli szabályozást illetően, amelyekre az európai törvényhozóknak megnyugtató válaszokat kell adniuk.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A GMO-mentességért vívott harcban Magyarország élen jár, és be kívánja vezetni a GMO-mentes élelmiszerek önkéntes címkézését is. Az európai polgárok túlnyomó többsége elutasítja a genetikailag módosított élelmiszerek forgalomba helyezését és fogyasztását, a tagállamok közel kétharmada pedig betiltotta az ilyen növények termesztését. Ugyanakkor az importált élelmiszerek és az állati takarmányként behozott szójaalapú termékek szennyezettek lehetnek, ami problémát jelent.

Magyarország szerencsés helyzetben van, mert a GMO-mentesség célként jelenik meg az alkotmányban és azon témák egyike, amely pártok közötti konszenzuson - állítják a szervezők. A GMO-mentes stratégia nem csak a jövő generációk élelmiszerellátását garantálja, hanem a növényi sokszínűség megőrzése és a vidéki életforma támogatása mellett környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi célokat is szolgál.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?