Nem tudni, kikkel akarták megetetni az osztrák pacalt?

agrarszektor.hu
Egy tonna, Ausztriából érkezett jelöletlen pacalt foglaltak le az M1-es autópálya komáromi szakaszán a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A NAV sorozatban buktatja le az illegális hússzállítmányokat. Eközben az agrártárca szezonális tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzéseket rendelt el március 1-28. között.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az egy tonna osztrák pacalt elvileg nem emberi fogyasztásra hozták Magyarországra, de az okmányokon nem tüntették fel, hogy állati élelmezésre szánják - közölte Doktor Zoltán, a NAV sajtóreferense. Az ellenőrzés közben kiderült, hogy a társaság az állati melléktermékek behozatalához szükséges engedéllyel nem rendelkezett, a fuvart az ekáerbe sem jelentették be és a vállalkozás adótartozása meghaladja a háromszázezer forintot.

A pénzügyőrök a jelöletlen pacalszállítmányt lefoglalták, a kormányhivatal munkatársai pedig intézkedtek a szállítmány megsemmisítéséről. Az utóbbi hetekben több hasonló húspiaci fogásról számolt be a NAV.

Eközben az agrártárca bejelentette, hogy Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár március 1-28. között tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el. Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált akcióban a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, főként a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást és az édesipari termékeket. Az ellenőrzés kiterjed a különféle borokra, egyéb szeszes italokra, a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre, e termékek előállítóira és forgalmazóira. A hatóság munkatársai az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárányszállításokat is különös figyelemmel ellenőrzik ebben az időszakban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?