Egyre többen veszik ezt a húst Magyarországon, mégis exportra kerül a java
A kétezres évek folyamán a hazai nyúltenyésztés átrendeződött, és szinte tejesen megszűnt a klasszikus háztáji típusú termelés.
A kétezres évek folyamán a hazai nyúltenyésztés átrendeződött, és szinte tejesen megszűnt a klasszikus háztáji típusú termelés.
Németország területeinek nagy részét száj- és körömfájástól mentesnek nyilvánították.
Vizsgálatot indít a kínai kereskedelmi minisztérium a marhahús importjával kapcsolatban.
10-ből 8 magyar fogyaszt boltban kapható gyorsfagyasztott, panírozott húsokat, melynek népszerűsége a gyors elkészíthetőségben rejlik.
A csoport szerint a pénzintézetek hitelezési tevékenysége aláássa a környezetvédelmi kötelezettségvállalásaikat.
A globális hústermelés várható növekedése elsősorban a közepes és alacsony jövedelmű országokból fog származni az összes állattenyésztési ágazatban.
Németországban egyre kevesebb húst fogyasztanak, ezért vannak olyan húsipari cégek, melyek feladják jelenlétüket az országban.
Fel kell készülni arra, hogy biztosan lesz drágulás a henteseknél, de sokkal kisebb, mint egyébként lehetne.
Svájcban több mint egymillió forintot is kereshetsz hentesként, és még a lakhatásban is segítséget nyújtanak.
Az olasz parlament elsőként tiltotta be a mesterséges hús gyártását és kereskedelmét.
Akár 100 ezer forint is lehet egy kiló marhahús, de így is komoly piaca van a prémium fajtának.
Komoly túlkínálat van jelenleg Németországban a sertéshúsból, ezért is lepte el a Lidl magyarországi boltjait az olcsó német áru.
Az ázsiai nagyhatalom szeretne a laboratóriumban növesztett húsok egyik legnagyobb előállítójává válni.
A munkavállalók jogait sértő bűncselekmények miatt Spanyolországban őrizetbe vették Piero Pinit és testvérét.
Hiába csökkennek az alapanyagárak több élelmiszer-termékpályán is, a húspiacon nem reális árcsökkenésre várni.
A báránytartásban rejlő lehetőségek és a magas minőségű bárányhús iránti kereslet további fejlődést és növekedést jósol a jövőben hazánkban.
Jól látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatják magukat a magyarok.
A műhús egy új piaci szegmens, egy új lehetőség, amit az utóbbi években meglovagoltak, fejlesztettek, nagyon sokat költöttek rá.
Megszünteti gázfüggőségét a Tamási-Hús Kft., januárra eléri a karbonsemlegességet a magyar bacongyártó.
Nagy biznisz lehet Európában a rovarfehérje, arra készülnek a szakemberek, hogy egyre többen választják majd a hagyományos húsok helyett.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.