Itt több mint egymilliót is kereshetsz hentesként

Itt több mint egymilliót is kereshetsz hentesként

agrarszektor.hu
Egy svájci húsüzem hentes, marhacsontozó munkakörbe keres magyarokat úgy, hogy még nyelvtudás sincs az elvárások között. Ugyanakkor tapasztalat nélkül nem tölthető be az állás. A fizetés pedig több, mint csábító: havonta több, mint egymillió forint, míg hazánkban a 400 ezret is alig éri el a hentesek fizetése havonta. Még a kiutazásban is segítenek, és bizonyos mennyiségű bérleti díj fejében a szállást is biztosítják a szerződésben álló toborzó irodán keresztül. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tapasztalattal rendelkező hentesek vagy már betanult munkavállalók jelentkezését várják, akár azonnali kezdéssel is egy svájci húsüzembe. Minimális német nyelvtudással vagy nyelvtudás nélkül is lehet jelentkezni. A hentesen felül keresnek még marhacsontozót is, de ehhez a munkakörhöz is elvárnak tapasztalatot, azonban ezen felül a végzettséget illetően flexibilisek. A jelentkezéseket fényképes önéletrajzzal várják, a további dokumentumokat illetően vállalják, hogy akár nyelvi segítséget is nyújtanak.  Az illetmény részét képezi a bruttó átlagos 27 frankos órabér, és egyéb juttatások is, mint az étkezési hozzájárulás, valamint a munkába járás biztosítása - írja a Pénzcentrum.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ha az illető nem szeretne keresni magának albérletet, akkor bérleti díj fejében még lakhatást is biztosítanak, továbbá a svájci egészségbiztosítás intézésben is adnak iránymutatást. Hétfőtől-péntekig van a munkaidő, szerszámot mindig az adott cég ad. A hirdetésben átlagosan bruttó 27 svájci frankos órabért kínálni (25-29 frank van a kiírásban), de Svájcban a nettó bér nagyjából a bruttó 78%-a, de ebben a betegbiztosítás nincsen benne. Tehát a 27 frankból óránként kb. 21,5 frankot kaphatunk készhez. Amivel, ha egy 40 órás munkakörrel számolunk hetente nettó 860 frankot vihetünk haza, tehát 4 hetes hónappal számolva 3 440 frankot.

Ez nagyjából 1 368 810 forintot jelent. Fontos kiemelni, hogy más ennyi fizetésből kint megélni, mint itthon, mivel arányosan Svájcban minden drágább is. Ha Svájcban körülbelül 1,3 millió forintnak megfelelő svájci frankot keresünk, az ugyanolyan, mintha itthon megkeresnénk havonta 1 196 048 forintot. A KSH legfrissebb adatai szerint egyébként 2023 novemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 621 200, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 427 700 forint volt. Ebből az adatbázisból kiderül, hogy a húsfeldolgozók átlagosan bruttó 400 207 forintot kerestek 2023-ban. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?