Itt több mint egymilliót is kereshetsz hentesként

Itt több mint egymilliót is kereshetsz hentesként

agrarszektor.hu
Egy svájci húsüzem hentes, marhacsontozó munkakörbe keres magyarokat úgy, hogy még nyelvtudás sincs az elvárások között. Ugyanakkor tapasztalat nélkül nem tölthető be az állás. A fizetés pedig több, mint csábító: havonta több, mint egymillió forint, míg hazánkban a 400 ezret is alig éri el a hentesek fizetése havonta. Még a kiutazásban is segítenek, és bizonyos mennyiségű bérleti díj fejében a szállást is biztosítják a szerződésben álló toborzó irodán keresztül. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Tapasztalattal rendelkező hentesek vagy már betanult munkavállalók jelentkezését várják, akár azonnali kezdéssel is egy svájci húsüzembe. Minimális német nyelvtudással vagy nyelvtudás nélkül is lehet jelentkezni. A hentesen felül keresnek még marhacsontozót is, de ehhez a munkakörhöz is elvárnak tapasztalatot, azonban ezen felül a végzettséget illetően flexibilisek. A jelentkezéseket fényképes önéletrajzzal várják, a további dokumentumokat illetően vállalják, hogy akár nyelvi segítséget is nyújtanak.  Az illetmény részét képezi a bruttó átlagos 27 frankos órabér, és egyéb juttatások is, mint az étkezési hozzájárulás, valamint a munkába járás biztosítása - írja a Pénzcentrum.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ha az illető nem szeretne keresni magának albérletet, akkor bérleti díj fejében még lakhatást is biztosítanak, továbbá a svájci egészségbiztosítás intézésben is adnak iránymutatást. Hétfőtől-péntekig van a munkaidő, szerszámot mindig az adott cég ad. A hirdetésben átlagosan bruttó 27 svájci frankos órabért kínálni (25-29 frank van a kiírásban), de Svájcban a nettó bér nagyjából a bruttó 78%-a, de ebben a betegbiztosítás nincsen benne. Tehát a 27 frankból óránként kb. 21,5 frankot kaphatunk készhez. Amivel, ha egy 40 órás munkakörrel számolunk hetente nettó 860 frankot vihetünk haza, tehát 4 hetes hónappal számolva 3 440 frankot.

Ez nagyjából 1 368 810 forintot jelent. Fontos kiemelni, hogy más ennyi fizetésből kint megélni, mint itthon, mivel arányosan Svájcban minden drágább is. Ha Svájcban körülbelül 1,3 millió forintnak megfelelő svájci frankot keresünk, az ugyanolyan, mintha itthon megkeresnénk havonta 1 196 048 forintot. A KSH legfrissebb adatai szerint egyébként 2023 novemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 621 200, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 427 700 forint volt. Ebből az adatbázisból kiderül, hogy a húsfeldolgozók átlagosan bruttó 400 207 forintot kerestek 2023-ban. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?