Ez undorító! - Egerek lepték el a reformételeket gyártó üzemet (videó)

agrarszektor.hu
Azonnali hatállyal bezárt egy magliszteket, tésztákat és olajokat előállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). A szakemberek az ellenőrzés során egereket találtak az alapanyagraktárban, emellett a nyomonkövethetőséggel és a dokumentációval is gondok voltak. Az eljárásban több mint 120 tételt, mintegy 10 tonna mennyiségben vontak ki a forgalomból. A KÜI kötelezte az élelmiszer-vállalkozót a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy Csongrád megyei, reform élelmiszereket gyártó üzemben tartott ellenőrzést múlt héten a NÉBIH KÜI - derül ki a hivatal közleményéből. A gyártó magliszteket, tésztákat, olajokat állított elő és csomagolt át.

Az üzem alapanyagraktárában, egy raklap megbontása után, számos újszülött és pár napos egeret találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig még elhullott egér is volt. A szakemberek azt tapasztalták, hogy alapanyagok egy része jelöletlen, nem nyomonkövethető, valamint a gyártásról sem vezettek megfelelő dokumentációt. Az üzem egy rész koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott.

A NÉBIH KÜI azonnali hatállyal megtiltotta az üzem működését. A helyszínen elrendelték több mint 120 tétel, mintegy 10 tonna termék forgalomból történő kivonását és megsemmisítését. Emellett az élelmiszervállalkozót kötelezték a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A gyártó tevékenységét kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja - áll a közleményben.

Az ellenőrzésről ezt a videót készítette a NÉBIH:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 30. 16:02