Ha a japánoknak ízlik a mangalica, jó lehet az amerikaiaknak is

agrarszektor.hu
Számos magyar minőségi élelmiszernek lehet helye az Egyesült Államok piacán - állapította meg amerikai tárgyalásain Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Ha például Japánban ízlik a magyar mangalicahús, a miniszter szerint az Újvilágban is sikert arathat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Magyarországnak az a célja, hogy minél több minőségi élelmiszer jusson el az Újvilágba - hangsúlyozta Fazekas Sándor, aki Washingtonban tárgyalt Michael Scuseval, az amerikai agrártárca miniszterhelyettesével. A magyar tárcavezető ilyen élelmiszernek nevezte a mangalicahúsból és a szürkemarha húsából készült feldolgozott termékeket, a mézet, a lekvárt, a borokat és a pálinkákat.

Japánban ezer étteremben szolgálnak fel magyar mangalicahúst, ha ott ízlik az embereknek, akkor az Újvilágban is sikert arathat - fogalmazott Fazekas Sándor. Szerinte ma már vannak olyan magyar cégek, amelyek képesek exportálni a nagyon igényes amerikai piacra.

NEKED AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állattenyésztés

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?