Menthetetlen a Sikér Zrt. - Indul a felszámolás

agrarszektor.hu
Megszüntette a csődeljárást a bíróság, miután a februárban fizetési haladékot kérő Sikér Malomipari Zrt.-nek nem sikerült megállapodnia a hitelezőivel. Ez azt jelenti, hogy a tízmilliárd forint feletti éves forgalmával az öt legnagyobb piaci szereplő között szereplő tatabányai cég ellen megindulhat a felszámolási eljárás - írja a Világgazdaság.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A felszámolás abból a szempontból meglepő, hogy korábban megbízható cég hírében állt a Sikér, az utóbbi években jelentősen növelte a forgalmát, és 2013-ban még 43,5 millió forintos osztalékot is tudott fizetni. 2014-ben pedig több mint 90 milliós nyereséget ért el, és technológiai fejlesztéseket is megvalósított az elmúlt években.

Hasonló témákról az augusztus 12-ei Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. Szó lesz többek között a hazai élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről, az ágazat számára előirányzott GINOP forrásokról és az uniós pályázati dömpingről is. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


A vállalkozás sorsát a Széchenyi Bank bedőlése, a finanszírozó bankok és hitelbiztosítók visszalépése, a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott, több mint 300 milliós kartellbírság és az ágazatban kibontakozott, egyre élesebb verseny pecsételte meg - derült ki Blázsik Ferenc főtulajdonos februári nyilatkozataiból. A cégnek ugyancsak komoly problémát jelentett a Széchenyi Bank csődje is, mert az onnan jóváhagyott hitelekből kezdték meg szekszárdi üzemük felújítását. A bankcsőd éppen akkor vont el forrásokat a cégtől, amikor a beruházást a pályázatok miatt már nem lehetett felfüggeszteni - mondta a tulajdonos egy februári nyilatkozatában.

A lap megkeresésére a Likvid-B Csődmenedzser és Felszámoló Kft. vagyonfelügyelője, Pekk Antal elmondta, hogy a Sikér már nem végez tevékenységet, a hitelezők számáról és a rendezendő adósságról azonban nem nyilatkozott. A Napi Gazdaság egy korábbi közlése szerint a cégnek 50-80 hitelezővel kellett volna egyezségre jutnia, és a 2014-es mérleg alapján mintegy 7 milliárd forint adósság sorsát kell rendezni, legalábbis a kötelezettségállomány ennyire rúgott az év végén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?