Menthetetlen a Sikér Zrt. - Indul a felszámolás

agrarszektor.hu
Megszüntette a csődeljárást a bíróság, miután a februárban fizetési haladékot kérő Sikér Malomipari Zrt.-nek nem sikerült megállapodnia a hitelezőivel. Ez azt jelenti, hogy a tízmilliárd forint feletti éves forgalmával az öt legnagyobb piaci szereplő között szereplő tatabányai cég ellen megindulhat a felszámolási eljárás - írja a Világgazdaság.

A felszámolás abból a szempontból meglepő, hogy korábban megbízható cég hírében állt a Sikér, az utóbbi években jelentősen növelte a forgalmát, és 2013-ban még 43,5 millió forintos osztalékot is tudott fizetni. 2014-ben pedig több mint 90 milliós nyereséget ért el, és technológiai fejlesztéseket is megvalósított az elmúlt években.

Hasonló témákról az augusztus 12-ei Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. Szó lesz többek között a hazai élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről, az ágazat számára előirányzott GINOP forrásokról és az uniós pályázati dömpingről is. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


A vállalkozás sorsát a Széchenyi Bank bedőlése, a finanszírozó bankok és hitelbiztosítók visszalépése, a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott, több mint 300 milliós kartellbírság és az ágazatban kibontakozott, egyre élesebb verseny pecsételte meg - derült ki Blázsik Ferenc főtulajdonos februári nyilatkozataiból. A cégnek ugyancsak komoly problémát jelentett a Széchenyi Bank csődje is, mert az onnan jóváhagyott hitelekből kezdték meg szekszárdi üzemük felújítását. A bankcsőd éppen akkor vont el forrásokat a cégtől, amikor a beruházást a pályázatok miatt már nem lehetett felfüggeszteni - mondta a tulajdonos egy februári nyilatkozatában.

A lap megkeresésére a Likvid-B Csődmenedzser és Felszámoló Kft. vagyonfelügyelője, Pekk Antal elmondta, hogy a Sikér már nem végez tevékenységet, a hitelezők számáról és a rendezendő adósságról azonban nem nyilatkozott. A Napi Gazdaság egy korábbi közlése szerint a cégnek 50-80 hitelezővel kellett volna egyezségre jutnia, és a 2014-es mérleg alapján mintegy 7 milliárd forint adósság sorsát kell rendezni, legalábbis a kötelezettségállomány ennyire rúgott az év végén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?