Startol a Coop Rally: a tejágazaté lesz idén a főszerep

agrarszektor.hu
Csütörtökön reggel indul a magyar termékeket népszerűsítő 11. Coop Rally, amelynek kiemelt célja a hazai tejfogyasztás népszerűsítése, hiszen az ágazat sokat vár a tej áfájának 5 százalékra csökkenésétől a jövő évben. A rendezvény fővédnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter támogatja a rally céljait, és emlékeztetett, hogy a szaktárca széleskörű társadalmi vitára bocsátotta Magyarország élelmiszergazdasági stratégiai programját.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Idén 11. alkalommal rendezik meg a minőségi magyar termékek ünnepét, a Coop Rally-t, ahol 2016-ban két tejüzem is szerepel az állomások között. Ennek oka, hogy a tejágazat meghatározó a magyar mezőgazdaságban, termelés és feldolgozás szintjén is rengeteg embernek ad megélhetést, jövőre pedig 5 százalékra csökken a tej áfája, így megfizethetőbb lesz a magyar családoknak, és várhatóan a kereslet is nőni fog.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a minisztérium azért támogatja évről évre a Coop Rally-t, mert a szakmai rendezvény bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai gyártóknak és termelőknek. A miniszter emlékeztetett, hogy a szaktárca széleskörű társadalmi vitára bocsátotta Magyarország élelmiszergazdasági stratégiai programját, amely 2050-ig kívánná megszabni a hazai élelmiszergazdaság fejlesztési irányait.

A Coop élelmiszerlánc vezetősége a csoport piaci helyzetét értékelte és fejlesztési terveiről tartott beszámolót. A Coop forgalma a kiélezett piaci verseny ellenére nőtt az elmúlt évben, a cég az összpiacon és a hazai láncokat tekintve is növelni tudta piaci részesedését - számolt be Tóth Géza, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója. A jövőben kiemelt célok:

• egy új csoport szintű kiskereskedelmi informatikai rendszer kialakítása, aminek alapja a felhőalapú technológia lesz;
• a saját márkás és egyedi márkaneves termékek kínálatának bővítése;
• a törzsvásárlói rendszer fejlesztése;
• kategóriamenedzsment-fejlesztés, aminek célja, hogy a kulcstermékek minden bolt polcán megtalálhatóak legyenek, és minél optimálisabb legyen az áruk kihelyezése a boltokban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?