Feketéznek a horgászok, ha halat adnak el az éttermeknek

agrarszektor.hu
Legálisan nem tudják értékesíteni a horgászok a vendéglátóhelyeknek azokat a halakat, amelyeket kifognak. A kereskedelmi halászat januári betiltása óta ezért minden kormányülésen óriási vita robban ki, amikor "a halak szóba kerülnek".

Csak feketén tudják eladni az éttermeknek a horgászok az általuk kifogott halakat - ismerte el csütörtöki kormányinfós tájékoztatón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Továbbra sincs válasz arra a kérdésre, miként lehetne megoldani, hogy a horgászok a kifogott halakat a vendéglátóhelyeknek legális módon értékesíthessék.

A gondot a kereskedelmi halászat betiltása okozza, ami miatt a Dunánál, a Tiszánál és a Balatonnál egyre több helyen merül fel, hogy a vendéglátóhelyek nem jutnak hal alapanyaghoz. Lázár János szerint a szabályozási változtatás nyomán a kormányüléseken mindig óriási vita alakul ki, amikor "a halak szóba kerülnek".

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?