Százezer liter lejárt almalevet zúdítottak volna a magyar piacra

agrarszektor.hu
Több mint 94 ezer liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben. Az ügyben milliós nagyságrendű bírságot szabhatnak ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A hatóság tájékoztatása szerint több hetes előzetes adatgyűjtés után tartottak ellenőrzést a gyümölcslé-előállító üzemben. A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba.

Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta többször is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését. Az eljárás folyamatban van, milliós bírság kiszabása várható. Az ügy érintettje egy derecskei kft.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?